“Ik zat te bokken, maar was nog niet rijp genoeg voor Club Brugge”

“Ik zat te bokken, maar was nog niet rijp genoeg voor Club Brugge”
Donderdag 15 maart 2018 - 23:29   I  

Op zijn achttiende debuteerde Birger Verstraete in het eerste elftal van Club Brugge, maar een onbetwiste titularis werd de middenvelder nooit in het Jan Breydelstadion. Ondertussen doet Verstraete het prima bij… AA Gent.

Toch koester Verstraete geen wrok tegenover Club Brugge. Op zijn achttiende was hij nog niet klaar om titularis te zijn bij blauw-zwart, en dat beseft hij nu ook wel. “Ik was nog een kind en een speelvogel. Ik was nog niet rijp genoeg. Ik zat te bokken op de bank, al waren mijn concurrenten Odjidja, Vazquez en Donk”, aldus Verstraete in Het Nieuwsblad.

“Ik weet niet of Club Brugge het deed om me met mijn voeten op de grond te zetten, maar ik belandde op uitleenbasis bij Moeskroen. Daar heb ik de donkerste momenten uit mijn leven meegemaakt.”

“De club werkte samen met Lille en de trainer - ik krijg zijn naam zelfs niet over mijn lippen - zei onomwonden dat de Belgen enkel op de bank zaten omdat er zes op het wedstrijdblad moesten staan. Ik heb meer dan eens tranen in de ogen gehad tijdens de lange autoritten.”

Poll: Had Birger Verstraete meer kansen moeten krijgen bij Club Brugge?

TAGS  I  Verstraete  I   AA Gent  I   Club Brugge

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024