Bekerfinale wordt mogelijk afgelast

Bekerfinale wordt mogelijk afgelast
Donderdag 15 maart 2018 - 10:05   I   door Redactie

Komt de bekerfinale in gevaar? De weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er niet goed uit. Er wordt weer winterse toestanden verwacht en dat is uiteraard geen goed nieuws voor het duel op de Heizel tussen RC Genk en Standard. Zaterdagnacht zou het kwik dalen tot -5 graden. Bovendien is er kans op sneeuwval.

"Maar we zullen er alles aan doen om de wedstrijd te laten plaatsvinden", zegt Pierre Cornez, woordvoerder van de KBVB in Het Belang van Limburg. "Beide ploegen trainen vrijdag al, dan zal de grasmat geïnspecteerd worden, maar ook zaterdag is er nog een meeting met de organisatie en zullen we bekijken wat nodig is. We moeten niet alleen het veld, maar ook de staat van de wegen rondom het stadion in de gaten houden."

Ref

Bij de voetbalbond wil men dan ook nog geen rekening houden met een afgelasting. "Maar als we weten dat er sneeuw voorspeld wordt, kunnen we wel medewerkers stand-by houden om het terrein te ruimen, indien nodig. De ref zal uiteindelijk moeten beslissing of er al dan niet gespeeld kan worden."

Poll: Denk jij dat de finale wordt afgelast?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024