Genk of Standard? Ndongala geeft update over zijn toekomst

Genk of Standard? Ndongala geeft update over zijn toekomst
Donderdag 15 maart 2018 - 07:42   I   door Redactie

Niemand gaf een cent om de slaagkansen van Dieumerci Ndongala bij Racing Genk. Er kwam zelfs veel kritiek op die transfer van de Limburgers. Onterecht, zo blijkt nu. Ndongala bloeide intussen helemaal open bij Genk. Dat terwijl hij bij Standard op een zijspoor was beland. Dat treft: in de bekerfinale speelt Ndongala tegen... de Rouches.

"Het is vreemd", weet Ndongala in Het Laatste Nieuws. "Ik heb dit seizoen de kleuren van Standard verdedigd en nu ga ik het tegen hen opnemen. Maandag heb ik Mehdi Carcela nog gezien. Hij vroeg of ik hen wou laten winnen en dan volgend jaar terug zou komen om samen in de Europa League te spelen."

"Als ik scoor, zou hij me wel weten te vinden, maar dat maakt me niet bang. (lacht) Ze weten dat ik een correct iemand ben. Ik speel voor Genk en zal alles doen voor mijn huidige club. Ik wil die beker zelf aan mijn cv toevoegen."

Clement

De transfer naar Genk kwam ook onverwacht. "Ik was zelf niet meteen vragende partij om te vertrekken. 's Ochtends vernam ik dat Genk een mogelijkheid was. Ik had een goed gesprek met de trainer en besloot om de stap te zetten. Ik deed een goede zaak, maar Genk ook."

"Clement wou me ook al bij Club Brugge toen hij er assistent was van Preud'homme. Hij was zeker dat ik in zijn systeem zou passen. Ik weet dat mijn transfer in het begin vragen opriep, maar ik heb getoond dat ik nuttig kan zijn en veel mensen zo het zwijgen opgelegd."

Toekomst

Genk huurt Ndongala van Standard, maar er is ook een aankoopoptie in het contract voorzien. "Ik voel me goed bij Genk en als de club me wil houden, met veel plezier, ook al hou ik ook van Standard. Ik heb mezelf weer helemaal teruggevonden en ik heb me in Hasselt gevestigd. Ik sta er positief tegenover. Als het niet zo ver komt, zien we wel of ik terug naar Standard ga of elders terecht kan. Ik heb nog een contract voor twee seizoenen bij Standard. We bekijken het wel."

Poll: Moet Genk Ndongala houden?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard  I   Ndongala

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024