Courtois reageert na blunder: "Dat liep er mis bij de eerste goal"

Courtois reageert na blunder:
Woensdag 14 maart 2018 - 23:20   I  

Chelsea kon niet verrassen vanavond tegen Barcelona. Integendeel zelfs, het verloor met 3-0. Courtois en Hazard konden hun stempel niet drukken en konden ook niet uitblinken. Courtois zag er zelfs niet goed uit bij het eerste tegendoelpunt vanavond.

Zoals altijd is Courtois ook deze keer heel eerlijk in zijn analyse. Hij steeks de hand ook in eigen boezem wat betreft het eerste doelpunt. Hij liet zich door de benen pakken in zijn korte hoek en dat mag normaal niet als doelman. De andere doelpunten kwamen er ook al na een individuele fout.

"We hebben weinig geluk gehad. We hebben vaak de paal of de laat geraakt. De vier doelpunten die we in beide wedstrijden tegenkrijgen waren steeds door een individuele fout. In de heenwedstrijd was het door een slechte pass. het eerste doelpunt vandaag was mijn schuld. Daarna opnieuw slechte passes en tegen een ploeg als Barcelona betaal je dat gewoon cash. Ze hadden wat meer balbezit, maar we speelden wel niet slecht", aldus Courtois.

"Hier niet laten liggen"

De uiteindelijke uitslag (4-1) oogt zwaar, maar het verschil was niet zo groot als die score toont. In de heenwedstrijd had Chelsea zelfs wat meer moeten rapen, maar dat deed het niet. Courtois denkt dan ook dat ze de volgende ronde eerder daar hebben laten liggen.

"We hebben thuis de kansen laten liggen om te winnen met 2 of 3-0. Zij maken uiteindelijk 1-1 en dat verandert de wedstrijd hier natuurlijk wel. We hebben vandaag ook kansen gehad om de wedstrijd te veranderen, want ze waren niet heel veel sterker dan ons vanavond", aldus Courtois.

Poll: Was het eerste doelpunt zijn fout?

TAGS  I  Chelsea  I   Courtois  I   Barcelona

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024