Scholz heeft grootse plannen: "Uit respect voor de fans van Club Brugge"

Scholz heeft grootse plannen:
Woensdag 14 maart 2018 - 12:54   I  

Club Brugge kon zich afgelopen winter versterken met Alexander Scholz. De verdediger kwam met heel wat moeite over van Standard en kreeg ook al heel wat speelminuten van Ivan Leko. De Deen werd in het verleden wel al eens bekeken als einzelgänger en als vreemde eend in de bijt tussen al die voetballers. Zijn wilde haren is lijkt hij zowel letterlijk als figuurlijk kwijt.

In een interview met Club TV kreeg de aanwinst van Club Brugge enkele vragen voorgeschoteld en daaruit blijkt toch dat de Deense voetballer veel ambitie heeft. Niet alleen als voetballer wil hij zich verrijken, maar ook als mens.

Zo liet hij zich ontvallen dat hij graag Nederlands zou leren. Ook toen hij bij Standard kwam heeft hij moeite gedaan om Frans te leren. Binnenkort kunnen we dan ook interviews in het Nederlands bekijken als het van de Deen zelf afhangt.

"Uit respect voor de mensen hier"

"Ik woonde al 3 jaar in Lokeren en ik ken de taal al goed. Dus ik zal binnenkort ook proberen om interviews in het Nederlands te geven. Ik doe dat uit respect voor de mensen hier. Dat is gemakkelijk gezegd, want Nederlands is gemakkelijk voor mij. Ik spreek al Duits, dus ik versta de taal wel heel goed. Ik zou dat trouwens overal doen. Als ik naar Rusland ga zou ik ook Russisch spreken bijvoorbeeld", aldus Scholz.

Leko

Dat hij nu bij Club Brugge is deels te danken aan Leko. Beide heren kennen elkaar nog van in Lokeren en de band tussen beide heren is zeer goed. Toch is Leko als trainer wat veranderd.

Voor Scholz is het de eerste keer dat hij Leko meemaakt als trainer. Bij Lokeren waren ze nog gewoon ploegmaats. Dat is toch wel aanpassen. "Als speler toonde hij autoriteit in zijn voetbal, maar was hij wel geliefd en grappig in de kleedkamer. Je ziet dat hij nu aan het begin van een nieuwe carrière staat en dat hij de groep op zijn manier probeert te pushen", vertelde Scholz eerder al.

De verdediger ziet een andere Leko dus. "Hij is als trainer totaal anders. En dat bedoel ik goed. Nu heeft hij autoriteit en behoudt hij wat meer afstand. Hij is één van de redenen waarom ik hier nu ben", zei Scholz, die duidelijk hoog oploopt met de Kroaat.

Poll: Is Scholz een aanwinst voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Standard

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024