Strafvermindering Trebel zorgt voor heisa bij Club-fans: "Om te kotsen"

Strafvermindering Trebel zorgt voor heisa bij Club-fans:
Dinsdag 13 maart 2018 - 16:47   I  

Anderlecht en Trebel kennen de straf na de zware tackle op Stallone Limbombe. De speler van paars-wit moet twee wedstrijden toekijken vanop de zijkant. Eerder waren er dat drie, waardoor hij ook de wedstrijd tegen Club Brugge zou missen. Nu kan hij dus toch meespelen tegen Anderlecht op speeldag 3 van Play-Off I.

En dat zorgt voor de nodige frustratie bij de fans van Club Brugge. Die vinden het onbegrijpelijk dat Trebel maar twee speeldagen schorsing krijgt voor de gemene overtreding. Ze vinden het ook erg toevallig dat Trebel net tegen Club Brugge wel mag meespelen.

"Schorsing van vijf of zes weken"

Ook Bob Peeters was niet te spreken over de fout van Trebel. “Deze tackle moet hem gewoon een schorsing van vijf of zes weken opleveren. Limbombe heeft geluk dat zijn voet niet vaststaat op de grond, want anders zou enkele maanden out geweest zijn. Zo breek je iemand zijn been.”

“En net daarom vind ik dat men bij Trebel nog maar eens duidelijk moet stellen dat dit echt niet thuishoort op onze velden”, pikte De Vlieger in. “De strafmaat zou vijf of zes speeldagen schorsing mogen zijn, maar dat zal niet zo zijn. Ik denk dat het een wedstrijd of drie wordt.”

De Vlieger krijgt uiteindelijk toch geen gelijk, want de straf werd gereduceerd van 3 naar 2 speeldagen. Daarmee komt de middenvelder dus goed weg, al zal Anderlecht hem hoogstwaarschijnlijk missen tegen AA Gent en Charleroi.

Poll: Is de frustratie bij de Club-fans terecht?

TAGS  I  Trebel  I   Anderlecht  I   Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024