Mulder over omkoping: "Dat gebeurt al jaren"

Mulder over omkoping:
Dinsdag 13 maart 2018 - 16:37   I  

Er is sinds dit weekend heel wat te doen rond omtrent eventuele matchfixing of omkoping in het Belgische voetbal. De situatie waarin KV Mechelen zich had gewerkt kende een dolle ontknoping in Eupen, waar plots vier doelpunten vielen in 20 minuten tijd.

Voor Het Laatste Nieuws gaf Mulder zijn kijk nog eens op de hele heisa die is ontstaan. Volgens Mulder heeft KV Mechelen de degradatie vooral aan zichzelf te danken, al beseft hij dat het voor Mechelen-supporters niet gemakkelijk is om geen omkoping te zien in de wedstrijd.

"Malinwa heeft de degradatie aan zichzelf te danken. Je moet in zo’n droevig uur wel heel filosofisch, breed, mathematisch en kil denken, wanneer je supporter van Mechelen bent en je ziet de beelden uit Eupen. Zelfs een onpartijdige kijker heeft er moeite mee. Er zal in de competitie door Mechelen zijn aangemodderd, maanden lang voor mijn part, wanneer op het beslissende moment een verdediging van Moeskroen alles in het werk stelt om geen 9 voor verdedigen te krijgen maar een 3, is dat onverdraaglijk en een reden om de schuld aan die vier goals op de laatste speeldag te geven", aldus Mulder.

"Gebeurt al jaren"

Toch denkt Mulder niet dat de spelers van Moeskroen waren omgekocht. Ze waren er gewoon niet met hun hoofd bij, al lijkt Mulder daar zelf niet echt van overtuigd te zijn.

"Het gebeurt al jaren. Omgekocht zijn ze niet, die slapende sukkels, natuurlijk niet, ze zijn er eventjes niet bij met hun hoofd - laten we het daar op houden. Opvallend en voorspelbaar is dan, elk jaar weer, de overacting. Ze vallen net iets te dramatisch languit op de grond bij een schot op doel. Na de goal schelden ze overdreven hard tegen elkaar. Hun sportief verdriet na de nederlaag wordt te groots neergezet. De stad Moeskroen heeft een zwak toneelgezelschap", besluit Mulder.

Poll: Heeft KV Mechelen de degradatie aan zichzelf te danken?

TAGS  I  Mulder  I   Moeskroen  I   KV Mechelen  I   Eupen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024