Eerst naar Anderlecht? Louwagie heeft verrassende reactie in huis

Eerst naar Anderlecht? Louwagie heeft verrassende reactie in huis
Dinsdag 13 maart 2018 - 13:22   I  

De kaarten zijn geschud en de voorbereiding richting de play-offs kunnen beginnen. Gisteren werd ook het speelschema van Play-Off I bekendgemaakt en daar zijn uiteraard heel wat topaffiches bij. Op speeldag 1 trekt AA Gent meteen naar Anderlecht. Meteen een belangrijke wedstrijd voor beide clubs.

Al wou Michel Louwagie dat gisteren toch niet gezegd hebben in Le Grand Débrief. Integendeel zelfs, want volgens hem is dit de ideale opener van Play-Off I. AA Gent moet namelijk niets gaan rapen op Anderlecht, want dat verwachten de fans niet volgens Louwagie.

"Na een moeilijk begin van het seizoen zijn we toch knap teruggekomen. Die eerste wedstrijd nu is heel goed, want we moeten daar niets gaan rapen. Als je bijvoorbeeld naar Charleroi trekt verwachten de fans minstens een punt, maar tegen Anderlecht verwachten ze niets. Bovendien is ook Trebel waarschijnlijk geschorst, dus we treffen ze op een goed moment", aldus Louwagie.

Vol voor plek 2

AA Gent kijkt volgens Louwagie niet naar Club Brugge, maar wel naar Anderlecht. Voor die tweede plek moet AA Gent vol gaan volgens Louwagie. Net daarom zou puntengewin op het veld van RSCA een enorme opsteker zijn.

"Wij moeten nu toch niet gaan roepen dat we nog voor de titel gaan. ­Europees voetbal is ons doel. Wij kijken niet naar Club Brugge, wel naar Anderlecht. Als zij er niet zouden in ­slagen om dichter bij Club te komen, dan kunnen we proberen die tweede plaats nog te pakken. Maar het belangrijkste is: derde worden en Europees spelen in de derde ronde van de Europa League. Het is positief dat we in de laatste vijf wedstrijden drie keer thuis spelen", aldus Louwagie in Het Nieuwsblad.

Poll: Kan AA Gent iets gaan rapen in Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024