Bayat waarschuwt Club Brugge: "Dan gaat het snel"

Bayat waarschuwt Club Brugge:
Dinsdag 13 maart 2018 - 10:24   I   door Redactie

Club Brugge begint met een comfortabele voorsprong van zes punten aan Play-off 1. Toch kan blauw-zwart maar beter opletten voor Anderlecht. Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Charleroi, vindt Anderlecht de logische uitdager van Club. Charleroi staat immers ook al op negen punten. Bayat denkt er niet alleen zo over.

"Anderlecht heeft de ervaring en staat tweede, zij zijn de logische concurrenten voor Club Brugge”, aldus Bayat in Het Nieuwsblad. “De eerste wedstrijd wordt van ­levensbelang. Als Anderlecht punten pakt en Club Brugge niet, kan het allemaal snel ­keren.” 

“Hoe raar het ook klinkt, maar Club Brugge begint met het meeste druk”, zegt Dimitri De Condé, sportief manager bij RC Genk. “Ze spelen de eerste wedstrijd tegen ons, dus dat valt al goed mee.”

Gent en beker

Bij AA Gent zijn er geen titelambities meer. "Anderlecht spreekt ook ­duidelijk uit dat het nog in de titel gelooft”, aldus Michel Louwagie, algemeen manager van AA Gent. “Ze staan er ook het dichtste bij. Wij moeten nu toch niet gaan roepen dat we nog voor de titel gaan. ­Europees voetbal is ons doel. Wij kijken niet naar Club Brugge, wel naar Anderlecht. Als zij er niet zouden in ­slagen om dichter bij Club te komen, dan kunnen we proberen die tweede plaats nog te pakken. Maar het belangrijkste is: derde worden en Europees spelen in de derde ronde van de Europa League. Het is positief dat we in de laatste vijf wedstrijden drie keer thuis spelen.”

Bij RC Genk denkt men nu in de eerste plek enkel aan de bekerfinale. “Ik vind de bekerfinale sowieso de wedstrijd van het jaar”, aldus De Condé namens de Limburgers. “Als we die winnen, hebben we het grote doel van het seizoen bereikt: een Europees ticket. Het is niet zo dat we het daarna loslaten, want er valt nog wat te verdienen. Maar bekerwinst zal al een mooie prijs zijn. En er zijn maar twee echte prijzen hè.”

Poll: Denk jij dat Club het nog moeilijk zal krijgen om de titel te pakken?

TAGS  I  Club Brugge  I   RC Genk  I   Anderlecht  I   Charleroi  I   AA Gent

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024