Bekerfinale krijgt opvallende nieuwe datum

Bekerfinale krijgt opvallende nieuwe datum
Dinsdag 13 maart 2018 - 07:41   I   door Redactie

Er is veel kritiek op de timing van de bekerfinale. Die wordt in het midden van het seizoen gespeeld, in maart. Volgens velen hoort de finale na afloop van het seizoen gespeeld te worden. Aan die verzuchtingen komt men nu gedeeltelijk tegemoet.

De bekerfinale zal volgend seizoen niet op het einde van het seizoen worden afgewerkt, maar toch een pak later dan nu. Pas op woensdag 1 mei, tussen speeldag 6 en 7 van Play-off 1, zal ze gespeeld worden. Zo wil de Pro League de kritiek op het tijdstip van deze bekerfinale, voor aanvang van Play-off 1, een beetje ondervangen.

De kritiek heeft vooral te maken met het feit dat de winnaar van de beker al een ticket van de groepsfase voor de Europa League op zak heeft. Om nog een mooier Europees ticket af te dwingen moet de club al eerste of tweede eindigen, plaatsen die recht geven op de Champions League en de tweede voorronde van de CL, met zekerheid van een ticket voor de groepsfase in de EL. 

Standard en Genk

Voor de huidige bekerfinalisten zijn de eerste twee plaatsen eigenlijk al zo goed als onmogelijk. Zowel RC Genk als Standard tellen al twaalf punten minder dan leider Club Brugge en zes minder dan nummer twee Anderlecht. Voor hen is die bekerwinst dus eigenlijk al bijna zeker het hoogst haalbare.

Poll: Vind jij dit een betere datum?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Antwerp  I   KV Oostende

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024