Anderlecht gaat wel érg ver om lichtere schorsing voor Trebel te bekomen

Anderlecht gaat wel érg ver om lichtere schorsing voor Trebel te bekomen
Maandag 12 maart 2018 - 22:30   I  

Het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste maandagmiddag om Adrien Trebel voor drie wedstrijden te schorsen na zijn rode kaart tegen Royal Antwerp FC. RSC Anderlecht liet al snel weten dat het in beroep ging tegen het schorsingsvoorstel. En nu is het duidelijk: paars-wit zet alles op alles om de schorsing voor Trebel te verminderen.

"Adrien Trebel wordt zwaar gestraft voor zijn ingreep op Limbombe in de tweede helft. De Franse middenvelder tackelde met de voet vooruit en kreeg daarvoor rechtstreeks rood. Het bondsparket vordert daarom een schorsing van drie speeldagen en een boete van €800. Paars-wit gaat in beroep tegen dit voorstel", klonk het maandagnamiddag op de webstek van Anderlecht.

Maandagavond liet paars-wit nog weten dat Trebel dinsdag de teambuildingsstage van Anderlecht verlaat om zichzelf bij de KBVB te gaan verdedigen na zijn rode kaart. De middenvelder zal zijn verhaal doen, in de hoop om een lichtere schorsing te krijgen.

Voorlopig is Trebel drie wedstrijden geschorst. Dat zou willen zeggen dat de Fransman de play-off 1-wedstrijden tegen AA Gent, Sporting Charleroi en Club Brugge.

Poll: Moet de schorsing herzien worden?

TAGS  I  Trebel  I   Anderlecht  I   Antwerp

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024