Hendrikx: "Zij worden kampioen, daar is geen kruid tegen gewassen"

Hendrikx:
Maandag 12 maart 2018 - 10:00   I   door Redactie

Alle grote clubs nemen deel aan Play-off 1. We krijgen dus een zeer sterk deelnemersveld. Toch denkt Marc Hendrikx, analist voor Het Belang van Limburg, dat de kampioen al gekend is. Volgens hem zal er nog weinig te doen zijn aan huidig leider Club Brugge.

"De voorstanders van de play-offs hebben hun zin. Ze krijgen een perfecte play-off 1. Met de zes beste clubs van het land. De comeback van Standard in Oostende was opmerkelijk. Maar toch had ik dat verwacht. Ik heb er eigenlijk nooit aan getwijfeld dat de Rouches zich nog in de top zes zouden nestelen", aldus Hendrikx.

"Toch blijf ik mijn bedenkingen formuleren bij ons competitieformat", vervolgt Hendrikx. "In de eerste helft van het seizoen is er bijna geen bal te zien, dan zijn de grote clubs nog niet echt wakker. Die komen pas in de terugronde onder stoom. Maar meestal volstaat dat om de kloof met de eerste zes te dichten. Zoals ook nu weer is gebleken."

Club Brugge

Aan Club zal niks te doen zijn, zo stelt hij. "Ik ga ervan uit dat tegen Club Brugge geen kruid gewassen zal zijn. Dat gaat toch van start met een behoorlijke voorsprong en is de torenhoge favoriet. Het is ook de sterkste ploeg van het moment. Ik zie niemand in staat om dat gat te dichten", zegt hij.

Poll: Denk jij dat Club Brugge kampioen wordt?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   RC Genk  I   AA Gent  I   shw

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024