Vanhaezebrouck ziet erg opvallende reden voor rode kaart Dendoncker

Vanhaezebrouck ziet erg opvallende reden voor rode kaart Dendoncker
Zondag 11 maart 2018 - 17:37   I  

De wedstrijd tussen Anderlecht en Antwerp kon haast niet slechter beginnen voor Anderlecht. Al na twee minuten ging Dendoncker aan de noodrem trekken en haalde hij (na licht contact) Stallone Limbombe neer. Dendoncker mocht zich dan ook al meteen gaan douchen.

Na de wedstrijd was Vanhaezebrouck erg tevreden over de inzet van zijn spelers, want met tien man heeft het toch nog de drie punten kunnen thuishouden. Over de rode kaart van Dendoncker was hij wel niet echt tevreden. HIj vond die zeer licht en denkt ook dat de fase met Bandé vorige week in Luik een invloed heeft gehad op de beslissing.

“Als dat gebeurt ergens op het middenveld wordt er wellicht niet gefloten. Vorige week werd er niet gefloten voor de overtreding op de doorgebroken Bandé. Misschien speelt dat dan mee en neemt men geen enkel risico meer. Maar ik denk dat Leander genoeg gestraft is, hij is al 90 minuten gestraft", aldus Vanhaezebrouck volgens Sporza.

Fysiek sterk

Een hele wedstrijd lang heeft het dus goed stand gehouden tegen Antwerp. Anderlecht kon trouwens ook rekenen op een sterke Matz Sels. Na de wedstrijd was Vanhaezebrouck heel blij met de fysieke prestatie van zijn ploeg vandaag.

“Ook fysiek bleven we overeind in de tweede helft, we speelden toch tegen de zogenaamde fysiek sterkste ploeg van het land. Zelfs op het einde met negen bleven we ervoor gaan en kwamen we er nog uit. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn.”

Scorende spitsen

Ook nog opvallend: zowel Teodorczyk als Ganvoula konden scoren vandaag. De positie voorin was al het hele seizoen een probleem voor Anderlecht, maar de Pool lijkt zijn vertrouwen teruggevonden te hebben. Als ook Ganvoula nu begint te scoren dan belooft dat veel moois voor Play-Off I.

"Het is een goede zaak dat mijn spitsen scoren, maar nog belangrijker was dat ze aanspeelbaar waren en ballen bijhielden. Ook Morioka was heel aanwezig vandaag. Ik ben zeer tevreden over de offensieve jongens, maar ook defensief stonden we er na de uitsluiting. Ik zie toch progressie.”

Poll: Moet Dendoncker nog geschorst worden of was de rode kaart voldoende?

TAGS  I  Anderlecht  I   Antwerp  I   Dendoncker

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024