“We waren hem vergeten, maar hij is één van de beste doelmannen in België”

“We waren hem vergeten, maar hij is één van de beste doelmannen in België”
Vrijdag 09 maart 2018 - 09:09   I  

Van een straffe comeback gesproken, zeg! De voorbije seizoenen was hij duidelijk op de dool en werd hij een beetje een globetrotter die nergens een basisplaats kon veroveren, maar nu staat Sinan Bolat er weer. De Belgische Turk is een vaste waarde bij Royal Antwerp FC en heeft tot dusver een uitstekend seizoen achter de rug.

“Vergelijken is moeilijk, maar we kunnen toch stellen dat het niveau van dit Antwerp een pak lager ligt dan dat van mijn tijd”, moet gewezen speler Nico Claesen in Het Belang van Limburg eventjes zoeken naar dé uitblinkers bij het huidige Antwerp. “Al steekt Sinan Bolat er zeker bovenuit.”

De voorbije jaren passeerde Bolat achtereenvolgens bij FC Porto, Kayserispor, Galatasaray, Club Brugge, Nacional en FC Arouca. Nergens maakte hij een onuitwisbare indruk, bij Antwerp doet hij dat wél. “We waren hem door een aantal mindere passages in het buitenland wat vergeten, maar hij bewijst dit seizoen dat hij een heel goede keeper is. Hij brengt echt lijn in zijn verdediging. In mijn ogen is hij één van de beste in België”, benadrukt Claesen.

Oulare

Claesen, die in het verleden niet alleen bij Antwerp maar ook onder meer bij Tottenham speelde, ziet nog een speler die het verschil kan maken bij The Great Old. “Verder heb je Obbi Oulare, die een tijdje geblesseerd is geweest en nu weer op niveau aan het komen is.”

Poll: Is Bolat één van de beste doelmannen in België?

TAGS  I  Bolat  I   Antwerp  I   Claesen  I   Oulare  I   RC Genk  I   Club Brugge  I   Standard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024