"Jammer dat hij niet bij Genk, maar wel bij Club Brugge doorbreekt"

Vrijdag 09 maart 2018 - 06:15   I  

Bij KRC Genk lukte het niét, maar via een omweg in Nederland is hij nu wel basisspeler bij Club Brugge. We hebben het uiteraard over Anthony Limbombe, die dezer dagen ontzettend belangrijk is bij blauw-zwart. In de Luminus Arena vinden ze het nog steeds jammer dat Limbombe niet kon doorbreken bij Genk.

"Dat hij talent heeft, kon je toen al zien", vertelt Genks jeugdcoördinator Roland Breugelmans in Het Laatste Nieuws. "Hij behoorde tot de sterke lichting van Dennis Praet." Genk presenteerde Limbombe niet voor niets als één van de jongens die het zeker zouden maken, naast Siebe Schrijvers en Pieter Grekens. "Dat wil toch zeggen dat we absoluut in hem geloofden. En dat is ook het bewijs dat we helemaal niets tegen hem hadden."

Limbombe was vroeger evenwel nooit de gemakkelijkste om mee te werken. "Anthony voelde zich snel en vaak misbegrepen", legt Breugelmans uit. "Als hij een opmerking of feedback kreeg - ook al was die positief bedoeld - had hij de indruk dat de hele wereld tegen hem was. Was het een moeilijke jongen? Neen, maar hij voelde zich snel verongelijkt, terwijl we echt wel het beste met hem voor hadden."

"Wij hebben als club nooit de sleutel gevonden - niet bij de jeugd en niet bij de A-kern - om in zijn hoofd binnen te dringen en hem te laten doen wat hij nu op 23-jarige leeftijd wél kan brengen. Ik ben heel tevreden dat hij nu wel de knop heeft omgedraaid. Ik vind het jammer dat het niet bij Genk is en wel bij Club, want in mijn ogen - misschien niet in zijn ogen - heeft hij hier genoeg kansen gehad om zich te tonen. Onder verschillende trainers, hé. Maar geen van hen vond de juiste handleiding", besluit Breugelmans.

Poll: Had Limbombe meer kansen moeten krijgen bij Genk?

TAGS  I  Limbombe  I   Club Brugge  I   RC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024