KBVB neemt finale beslissing omtrent samenwerking met Damso na hele heisa

KBVB neemt finale beslissing omtrent samenwerking met Damso na hele heisa
Woensdag 07 maart 2018 - 19:20   I  

Zoals voor elk groot tornooi zal ook voor het komende WK een supporterslied voor de Rode Duivels uitgebracht. Deze keer was die eer weggelegd voor de Brusselse artiest Damso. Die keuze maakte echter heel wat reacties los.

Zo zouden zijn eerder teksten erg vrouwonvriendelijk zijn geweest, waardoor veel mensen het dan ook erg vonden dat net zo een artiest een lied mocht maken voor de Rode Duivels. De Belg met Congolese roots kwam zo in het oog van een mediastorm terecht, die gisteren en vandaag haar hoogtepunt bereikte.

Zo mengde ook Zuhal Demir zich in het debat. "Ik kan me niet voorstellen dat de voetbalbond het merk van de Rode Duivels aan dit wil verbinden. Ik ga ervan uit dat men dit plan zal afvoeren", aldus Demir gisteren in Van Gils & Gasten. Ook sponsors zouden niet langer tevreden zijn met de keuze voor Damso.

KBVB houdt been stijf

De Belgische voetbalbond heeft via haar website nu gereageerd op de hele heisa. Daar blijven ze erbij dat het project Damso een goed project is en ze blijven er dan ook het volle vertrouwen in hebben. Het lied komt er binnenkort aan, maar de KBVB heeft het lied al gehoord en is er naar eigen zeggen gecharmeerd door.

Een polemiek werd zo enkele maanden geleden opgestart, dit terwijl de song waarbij de KBVB betrokken is op dit moment nog niet is uitgebracht. Deze song werd ons echter al voorgesteld door de artiest en heeft ons enorm gecharmeerd om de grote verenigende boodschap ervan. Dat staat te lezen op de website van de KBVB.

Geen verdere commentaar

De Belgische voetbalbond hoopt dan ook dat de polemiek nu gaat liggen en weigert ook verdere commentaar te geven. De sponsors zijn trouwens welkom om het project nogmaals te horen. 

We wensen wel graag te verduidelijken dat we graag zo snel mogelijk alle KBVB sponsors uitnodigen om hen de song te laten beluisteren en hen (opnieuw) het proces uit te leggen die tot deze keuze heeft geleid. De Koninklijke Belgische Voetbalbond zal hierover geen andere commentaar of interview geven.

 

Poll: Correcte beslissing van de KBVB?

TAGS  I  KBVB  I   Damso

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024