Vandenbempt merkt verrassend goudhaantje op in JPL: "Dé revelatie"

Vandenbempt merkt verrassend goudhaantje op in JPL:
Woensdag 07 maart 2018 - 15:09   I  

Zondagavond behoort de reguliere competitie in de Jupiler Pro League anno 2017-2018 volledig tot het verleden. Op de allerlaatste reguliere speeldag wordt het evenwel nog erg spannend. Zo moet nog beslist worden over degradatie, maar moeten ook de twee laatste tickets voor play-off 1 nog worden verdeeld.

Standard is één van de ploegen die in aanmerking komt om zich alsnog van een deelname aan play-off 1 te verzekeren. Analist Peter Vandenbempt ziet bij De Rouches alvast één speler die zijn ploeg over de streep kan trekken: Razvan Marin.

"Onmiskenbaar een aandachtige leerling geweest in de klas van meester Gheorge Hagibij Viitorul: Razvan Marin", steekt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine van wal. "Een fluwelen traptechniek in de beste traditie van de Roemeense grootmeester. Voetballend kon Standard KV Mechelen amper verontrusten, maar Marin schilderde met een fijn penseel drie (stilliggende) ballen op bevriende hoofden, goed voor (eindelijk) een plaats in de top 6."

"Marin is zonder twijfel de revelatie op Sclessin"

"Marin is zonder twijfel de revelatie van het seizoen op Sclessin, na een moeilijk eerste half jaar", merkt Vandenbempt op. "Er was wel een langdurige blessure van Merveille Bokadi nodig opdat Sá Pinto het licht zou zien, maar intussen is Marin de efficiëntste Rouche met 6 goals en 11 assists in totaal. Als Standard aan de kust de sluizen een keer kan dichthouden, stuurt Marin zijn ploeg met de rechter wel naar play-off 1", voorspelt de radiocommentator tot slot nog.

Standard haalde de nog steeds maar 21-jarige Marin in januari 2017 voor 1,8 miljoen euro weg bij Viitorul. Nu de Roemeen zich heeft kunnen aanpassen aan het Belgische voetbal, is hij een belangrijke schakel in het geheel van Sa Pinto geworden.

Poll: Is Marin dit seizoen dé revelatie bij Standard?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Marin  I   Standard  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Anderlecht  I   Club Brugge

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024