'Deze JPL-club legde bod van 15 miljoen naast zich neer'

'Deze JPL-club legde bod van 15 miljoen naast zich neer'
Woensdag 07 maart 2018 - 12:45   I  

Een club uit de Jupiler Pro League die een bod van 15 miljoen euro zomaar in de prullenmand gooit? Jawel, het kan. Aan het begin van deze maand liep er in het Daknamstadion een Chinees bod binnen, maar voorzitter Roger Lambrecht wimpelde het vrijwel onmiddellijk af.

De Chinezen waren erg geïnteresseerd om Lokeren over te nemen van de inmiddels 86-jarige bandenmagnaat. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine. Maar Lambrecht wil zijn club niet aan eender wie verkopen, en daarom stuurde hij de Chinezen wandelen. Wat er in de komende jaren met Lokeren te gebeuren staat, is voorlopig onduidelijk.

“Ik kreeg hier al van alles over de vloer: Japanners, Russen, Chinezen”, aldus Lambrecht in het weekblad. “Ze kennen mijn standpunt. De club kan geheel of gedeeltelijk overgenomen worden, als de toekomst maar wordt gevrijwaard en als ze goede bedoelingen tonen.”

Ondervoorzitter wil club overnemen

Dat Lambrecht niet staat te springen om Lokeren te verkopen aan buitenlandse investeerders, is een publiek geheim. “Liever lokale mensen dan buitenlanders”, klinkt het. “Ik wil zeker een tegemoetkoming doen. Als het zover is, wil ik daar concreet over vergaderen. Dat mag al morgen zijn. Als er mij iets overkomt, moet de club verder kunnen. Dat houdt me bezig.”

Ondertussen maakt een groep rond ondervoorzitter Willy Carpentier werk van de overname. Carpentier en co hopen tegemoet te komen aan de overnameprijs die Lambrecht vooropstelt. Als de huidige Lokeren-voorzitter bereid is om eveneens een tegemoetkoming te doen, zou de overname weleens sneller dan verwacht rond kunnen zijn.

Poll: Is 15 miljoen euro een correcte prijs voor Lokeren?

TAGS  I  Lokeren  I   Lambrecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   KV Oostende  I   Antwerp

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024