Club Brugge krijgt steun uit onverwachte hoek voor afschaffing Play-Offs

Club Brugge krijgt steun uit onverwachte hoek voor afschaffing Play-Offs
Woensdag 07 maart 2018 - 07:27   I  

Bart Verhaeghe is geen fan van de Play-Offs en hij is niet de enige. Meer en meer clubs zijn tegen het huidige systeem, dat werd onlangs nog duidelijk toen alle clubs samenzaten om het huidige format te bespreken. De kans is dan ook groot dat er wat wijzigingen worden doorgevoerd binnenkort.

Club Brugge en Bart Verhaeghe krijgen nu ook steun uit onverwachte hoek, want de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel mengt zich nu ook in het debat. Hij heeft enkele argumenten om aan te tonen dat de Play-Offs ook voor de veiligheidsdiensten een zware last zijn.

“De competitie start vroeger en eindigt later”, argumenteert Van Nuffel in Het Nieuwsblad. “Dat kan voor de voetballers vervelend zijn, maar dat is voor ons nog veel vervelender. De politie krijgt immers nooit een rustpunt. Bovendien vallen die wedstrijden vaak samen met andere evenementen en zorgt dat voor organisatorische problemen.”

Beladen wedstrijden

Als er vorig weekend iets duidelijk geworden is, is het wel dat er heel wat op het spel staat. Er zijn plots heel wat wedstrijden die plots meer betekenis krijgen en waar de belangen groter worden. Voor de politiediensten betekent dat alweer meer werk.

“Eenmaal de helft van de competitie voorbij is, komen er al extra sportieve belangen voor de clubs die strijden voor PO1 of PO2. Een affiche die in een gewone competitie als 'normaal' zou worden beschouwd, krijgt dan plots een groter sportief belang en moet meer aandacht van de politie krijgen", aldus Van Nuffel.

Risicomatchen

En dan misschien nog het grootste hekelpunt, het aantal risicomatchen. Door de Play-Offs kunnen bepaalde ploegen maar liefst vier keer tegen elkaar uitkomen. Een wedstrijd zoals bijvoorbeeld Club Brugge-Antwerp is bijzonder veel werk voor de veiligheidsdiensten. Als ze die wedstrijd vier keer per seizoen in goede banen moeten leiden is dat heel wat werk.

"In Play-Off I kom je vaker ploegen met risicosupporters tegen. En in plaats van die één keer per jaar te ontvangen, gebeurt dat met play-offs twee keer. Of ik Antwerp liever niet in PO1 heb? Op die vraag zet ik mijn joker in. Maar mijn conclusie is: geef ons maar het oude systeem terug.”

Poll: Moeten de Play-Offs afgeschaft worden?

TAGS  I  Antwerp  I   Club Brugge

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024