Anthuenis merkt één groot verschil op tussen Club Brugge en Anderlecht

Anthuenis merkt één groot verschil op tussen Club Brugge en Anderlecht
Dinsdag 06 maart 2018 - 09:38   I  

Komende zondag wordt de reguliere competitie in de Jupiler Pro League afgesloten. Club Brugge begint sowieso als leider aan play-off 1, maar het heeft nog geen gewonnen spel. Analist Aimé Anthuenis voorspelt een tweestrijd tussen blauw-zwart en zijn eeuwige rivaal RSC Anderlecht. Toch merkt hij ook één groot verschil op tussen beide ploegen.

"Dat Teodorczyk zijn vorm heeft teruggevonden zou wel eens heel beslissend kunnen worden in de eindstrijd. Erg opvallend in het klassement is het aantal gemaakte doelpunten", merkt Anthuenis op bij De Zondag. "Club heeft er met 67 maar liefst 20 meer dan Anderlecht. Dat is nog nooit gebeurd bij paars-wit."

Een scorende Lukasz Teodorczyk kan de ploeg van Hein Vanhaezebrouck al heel wat vooruithelpen, zo meent Anthuenis. "Als Teo weer gaat scoren zou het probleem dus opgelost kunnen geraken. De verklaring voor zijn remonte? Een aanvaller heeft goals nodig om het vertrouwen terug te winnen. Dat is voor een verdediger die in het sukkelstraatje zit bijvoorbeeld anders. Die kan zijn vertrouwen terugwinnen door eens een goede match te spelen. Een aanvaller moet effectief dat net kunnen doen trillen. Teo heeft zijn vorm terug en die geeft hij volgens mij niet meer af in de play-offs."

Tweestrijd voor de titel

Club Brugge is, zoals het er nu naar uitziet, nog steeds favoriet voor de titel. Toch houdt Anthuenis ook steeds meer rekening met Anderlecht. "De kloof tussen Anderlecht en Club bedraagt nu twaalf punten. Dat worden er zes in play-off 1. Dat is lang niet voldoende om in Brugge al uit te schreeuwen dat ze kampioen zijn."

"Bovendien moet Club nog naar STVV en speelt Anderlecht thuis tegen Antwerp. Het verschil zou zomaar nog iets kleiner kunnen zijn bij de start van de play-offs. Gent had zeker een punt verdiend tegen Oostende. Een nederlaag kan eens gebeuren. Nu wordt het toch plots weer wat moeilijker om nog over de titel te spreken. Wellicht wordt het een tweestrijd (tussen Club Brugge en Anderlecht, nvdr.)."

Poll: Wie pakt de titel?

TAGS  I  Anthuenis  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   AA Gent

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024