Gerets velt oordeel over Standard of Antwerp in Play-off 1

Gerets velt oordeel over Standard of Antwerp in Play-off 1
Maandag 05 maart 2018 - 17:00   I   door Redactie

Standard heeft na de 3-2-zege tegen KV Mechelen het lot in eigen handen in de strijd om Play-off 1. Op de laatste speeldag moeten de Rouches zien dat ze evenveel punten halen dan Antwerp. Dan kan het niet meer misgaan. Standard trekt naar Oostende, terwijl Antwerp naar Anderlecht moet.

Gaat het nog fout?

Standard lijkt dus echt wel het meeste kans te maken. Toch is supporter en icoon Eric Gerets er nog niet helemaal gerust op. Hij houdt echt nog rekening met een scenario waarbij het fout zou kunnen gaan. "Of het nog fout kan gaan? Natuurlijk", aldus Gerets in Het Laatste Nieuws. "Ik ben voorzichtig optimistisch, voor mij maakt Standard 51 procent kans op Play-off 1."

"De jongste weken tonen ze dat ze het verdienen, maar tegelijk kunnen ze niet op hun twee oren slapen", vervolgt Gerets. "Ik ga ervan uit dat Standard echt wel de drie punten zal moeten gaan halen in Oostende en zo evident is dat nu ook weer niet. Er zal druk op de ketel zitten..."

Twee jaar geleden

Twee jaar geleden ging het op de slotspeeldag nog mis tegen KV Mechelen voor Standard, waardoor het alsnog veroordeeld was tot het spelen van Play-off 2. Dat doemscenario speelt echter niet meer in de hoofden van de spelers bij Standard zo verzekert Gerets. "Het is een andere tegenstander en het zijn andere omstandigheden. Van de spelers van toen zijn er nu niet veel meer bij (enkel Goreux, Fai en Emond, red.), dus het verleden speelt niet mee."

Poll: Wie haalt Play-off 1?

TAGS  I  Antwerp  I   Standard  I   Gerets

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024