Verstraete keihard voor Vanderhaeghe: "Ik heb dat tegen de coach gezegd"

Verstraete keihard voor Vanderhaeghe:
Maandag 05 maart 2018 - 11:31   I  

AA Gent kon voor dit weekend pronken met een stevige thuisreputatie, maar KV Oostende kon wat knabbelen aan dat mooie rapport. Een zwakke eerste helft kon AA Gent deze keer niet meer rechttrekken, al leken de Oost-Vlamingen daar alweer in te slagen. Een afgeweken schot van Zivkovic deed hen echter de das om.

Na de wedstrijd zocht Birger Verstraete geen excuses. AA Gent was gewoon niet goed genoeg en had deze nederlaag in de eerste plaats gewoon aan zichzelf te danken. Te laks, te weinig in ploegverband gespeeld en kinderlijk afgestraft defensief.

Al hekelde Verstraete ook de tactiek die Yves Vanderhaeghe gebruikte tegen KV Oostende. Tegen zijn ex-club veranderde hij enkele zaken, zoals een extra offensieve middenvelder. Verstraete mocht het alleen belopen op de zes en dat leek geen goed idee. Bijzonder kwetsbaar op de counter werd AA Gent plots en in balbezit voetbalde het veel te weinig bij elkaar.

"Ik riep het nog naar de coach"

Verstraete voelde de bui hangen. Hij verdronk op het middenveld en KV Oostende heeft daar gretig gebruik van gemaakt. Verstraete probeerde het nog duidelijk te maken, maar Vanderhaeghe leek niet te willen ingrijpen. Na de wedstrijd was Verstraete dan ook niet mild voor zijn coach.

"In balverlies zat ik in een zwembadje - alles lag open. Met twee nummers tien en één zes, da's allemaal goed in balbezit, maar als er counters komen... En vanaf ik de bal leek te krijgen, hoorde ik Akpala naar Gano roepen: 'Vang hem op, de zes!' Ik heb dat tegen de coach gezegd: 'De eerste helft ben ik geen enkele keer aan de bal gekomen.' Geen en-ke-le keer!", aldus Verstraete in Het Laatste Nieuws.

Vlak voor Play-Off I dan nog

En de timing kan eigenlijk niet slechter vallen. Net voor het Play-Off I zal ingaan lijkt AA Gent het goede gevoel verloren te hebben. De stevige reeks die Gent onder Vanderhaeghe kon neerzetten lijkt af te lopen. Dit was eigenlijk een aangekondigde nederlaag, want de voorbije wedstrijden kwam Gent al telkens goed weg.

Ook verdediger Samuel Gigot weet dat het anders moet in Play-Off I. Gent heeft de gezonde ambitie teruggevonden, maar moet nu vooral het eigen niveau opkrikken om iets te kunnen rapen. "Als we zo in play-off 1 spelen, kunnen we het schudden", aldus Samuel Gigot in Het Laatste Nieuws.

Poll: Haalt AA Gent Europees voetbal?

TAGS  I  AA Gent  I   Verstraete  I   Vanderhaeghe

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024