Van Wijk haalt zwaar uit naar scheids én KBVB: “Ze begrijpen het niet”

Van Wijk haalt zwaar uit naar scheids én KBVB: “Ze begrijpen het niet”
Zondag 04 maart 2018 - 09:30   I  

KV Mechelen leed zaterdagavond duur puntenverlies op het veld van Standard. Dat scheidsrechter Erik Lambrechts de fout van Luis Pedro Cavanda op de doorgebroken Hassane Bandé niet zag, zat iedereen bij Mechelen ontzettend hoog.

“Was het een overtreding?”, vroeg Dennis van Wijk zich na afloop van de wedstrijd op Sclessin af. “Ja? Nou, dat maakt het allemaal nog een stuk pijnlijker”, stak de Nederlandse oefenmeester van KV Mechelen zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

Scheidsrechter Lambrechts, die na de wedstrijd toegaf dat hij een cruciaal duel tussen Cavanda en Bandé verkeerd had ingeschat, was dan ook de gebeten hond voor van Wijk. “Die arbiter was vandaag toch dramatisch? Hij was absoluut niet op niveau. Met een videoref had het er heel anders kunnen uitzien. Maar bij de bond zijn ze daar pas over gaan nadenken nadat de journalisten dat hadden geopperd. The stakes are high, maar dat beseft duidelijk niet iedereen.”

"Ik moet toegeven: we gaven het ook zelf weg"

Al was de coach van Malinwa ook niet blind voor de fouten van zijn elftal. “Nu moet ik toegeven dat we het zelf ook weer hebben weggegeven. Ik ben blij dat we ons lot weer in eigen handen hebben, maar wat stond we weer naïef te verdedigen. Na afloop heb ik me toch eens kwaad moeten maken”, besloot van Wijk.

Ondanks het feit dat Mechelen onderuit ging op Sclessin, ligt het op de laatste speeldag van de reguliere competitie wel in polepositie om zich te handhaven in de Jupiler Pro League. Op basis van doelsaldo staat de ploeg van van Wijk momenteel vijftiende, KAS Eupen is zestiende. De laatste speeldag beslist dus over degradatie naar 1B.

Poll: Zal KV Mechelen zich redden?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Standard  I   Lambrechts  I   Van Wijk  I   Eupen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024