Vanderhaeghe maakt scheids Visser met de grond gelijk: “Til hier zwaar aan”

Vanderhaeghe maakt scheids Visser met de grond gelijk: “Til hier zwaar aan”
Zondag 04 maart 2018 - 08:03   I  

KAA Gent ging zaterdagavond voor het eerst onder het bewind van trainer Yves Vanderhaeghe onderuit in de eigen Ghelamco Arena. KV Oostende, dat in minuut 97 de 2-3 forceerde, was de boosdoener van dienst. Al zagen ze bij Gent nog een andere boosdoener: scheidsrechter Lawrence Visser.

"Vanaf minuut een was de toon gezet door de scheidsrechter”, opende een geïrriteerde Vanderhaeghe na afloop van de partij tussen Gent en KVO bij Sporza. “Wij maken een overtreding en hij trekt meteen geel, zij maken een overtreding en hij houdt de kaarten op zak. Ik heb me veel geërgerd. Als zo'n massa volk zonder mijn mening te horen de naam van de scheidsrechter begint te roepen, dan weet je dat hij geen goeie match gefloten heeft. Oké, dat zijn fans van Gent, maar het was echt té."

"Op de beslissende momenten hield hij de kaarten op zak.”, gaat de coach van De Buffalo’s verder. “Wij probeerden te voetballen, KVO vocht voor elke meter en is daar te veel voor beloond. We hadden tevreden moeten zijn met die 2-2, maar ik voelde dat iedereen er nog op en over wou. Gigot stond in de aanval en we namen verkeerde beslissingen."

“Ik til zeker zwaar aan deze nederlaag”

Dat Vanderhaeghe in eigen huis het maximum van de punten kwijt is, komt hard aan. "KV Oostende heeft twee keer op doel getrapt en scoort drie keer, dat is meer dan efficiënt. Ik til zeker zwaar aan deze nederlaag. Wij waren beter, maar het zijn de goals die tellen. Dat is de harde realiteit."

Wij waren de voetballende ploeg en probeerden met combinaties kansen bij elkaar te spelen, en dat tegen een ploeg die alleen aan verdedigen denkt en er dan af en toe, op goed geluk, eens uitkomt door een bal vooruit te trappen. Dan slik je ook nog een penalty waarover te discussiëren valt."

Poll: Verdiende AA Gent meer?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I   AA Gent  I   KV Oostende  I   Visser

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024