"Voor de zesde plaats zal het gaan tussen deze twee ploegen"

Zaterdag 03 maart 2018 - 18:33   I  

Spanning troef in de Belgische competitie. Zowel bovenin als onderin het klassement is de spanning te snijden. Vanavond staat de voorlaatste speeldag op het programma. De beslissing zal wellicht vanavond nog niet vallen, maar de kaarten kunnen wel stevig door elkaar geschud worden.

De top 6 krijgt stilaan vorm. Racing Genk deed de voorbije weken gouden zaken en lijkt Play-Off I te halen. Gilles De Bilde denkt dan ook dat zij gewoon hun vijfde plaats gaan verstevigen. "Mathematisch is het nog niet zeker dat Genk het haalt, maar ze zullen die plaats wel verstevigen", aldus De Bilde aan VTM Nieuws.

Dan is er nog één ticket en dat gaat voorlopig naar KV Kortrijk, al ziet De Bilde dat veranderen. Hij denkt namelijk dat het vooral zal gaan tussen Antwerp en Standard. "Die zesde plaats is een strijd tussen Antwerp en Standard wat mij betreft."

Vanavond al beslissing?

KV Kortrijk, vanavond op bezoek bij Club Brugge, kan vanavond al zeker zijn van een plaatsje in Play-Off I. Daarvoor moeten de kaarten wel juist vallen en vooral, moet het zelf gaan winnen op het veld van de leider. Geen eenvoudige opdracht.

De Kerels kunnen zich vanavond al plaatsen voor play-off 1 als ze zelf winnen in Brugge en Standard en Antwerp beide niet winnen. In alle andere gevallen valt de beslissing over Play-Off I voor Kortrijk pas volgende week.

Slotspeeldag

Op die laatste speeldag speelt KVK thuis. Als het dan nog alles zelf in handen heeft kan het weleens zijn dat KV Kortrijk er dicht bij zal zijn. KVK speelt dan thuis tegen Charleroi, dat na nieuwjaar toch wat is stilgevallen. Antwerp moet naar Anderlecht, terwijl Standard op het veld van KV Oostende een ticket uit de brand moet slepen.

Poll: Wie zal Play-Off I halen?

TAGS  I  KV Kortrijk  I   RC Genk  I   Standard  I   Antwerp

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024