Gilles De Bilde: "Ik vrees dat zij zullen degraderen"

Gilles De Bilde:
Zaterdag 03 maart 2018 - 16:43   I  

Spanning ten top in de Belgische competitie. Met nog twee speeldagen te spelen moet nog beslist worden wie Play-Off I haalt en wie zal degraderen. Die degradatiestrijd is ongemeen spannend en Eupen en KV Mechelen zitten elkaar op de huid. Beide ploegen hebben nog een lastig programma voor de boeg.

Volgens Gilles De Bilde zal Eupen het volgens hem gaan halen. De ploeg uit de Oostkantons zal KV Mechelen naar 1B sturen. De Bilde doet die voorspelling aan de hand van het programma, want Eupen heeft een iets gemakkelijker programma.

Eupen heeft het minst moeilijke programma. Het zou alleen jammer zijn voor een club als KV Mechelen met zo’n fantastische achterband, als ze het niet zouden halen", aldus De Bilde aan VTM Nieuws. Eupen speelt nog tegen Antwerp en thuis tegen Moeskroen. KV Mechelen trekt nog naar Standard en ontvangt volgende week Waasland-Beveren.

Foute keuzes op alle niveaus binnen de club

Gilles De Bilde zou het dus jammer vinden als KV Mechelen degradeert, maar hij vindt wel dat het die degradatie aan zichzelf te wijten heeft. De club heeft enkele foute beslissingen gemaakt en die zullen ze nu dus cash moeten betalen.

"Het is heel moeilijk om te oordelen over de situatie bij KV Mechelen als je niet dagelijks betrokken bent bij de club. Maar het is wel duidelijk dat er fouten gemaakt zijn zowel bij het bestuur, als bij de spelers, als bij de trainer. Het is een gezamenlijke schuld, want anders kom je niet in die situatie terecht", aldus De Bilde. 

Poll: Wie degradeert?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024