'Carrasco beklaagt zich transfer naar China al na één wedstrijd'

'Carrasco beklaagt zich transfer naar China al na één wedstrijd'
Zaterdag 03 maart 2018 - 14:31   I  

Carrasco zorgde deze week voor een verrassing van formaat door aan de slag te gaan in China. Hij verliet Atlético Madrid, toch een Europese topclub, voor het erg bescheiden Dalian Yifang. De promovendus plukte naast Carrasco ook nog Gaitan weg bij Atlético, maar voor de rest heeft het toch niet echt sterspelers.

Dat werd vandaag pijnlijk duidelijk, want het werd een debuut in mineur voor Carrasco. Hij verloor met maar liefst 8-0 van Shanghai SIPG FC, de club van onder andere Hulk en Oscar. De Brazilianen beleefden wel een heerlijke namiddag, want beiden stonden ze op het scorebord.

In de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na één minuut scoorde Oscar en halfweg deed hij er nog eentje bij. Hulk kan vanop de stip de 3-0 tussenstand op het bord knallen. Carrasco zag tijdens de rust de bui al hangen.

Al werd die bui en heuse storm. Lei Wu maakte na de rust nog een hattrick en tussendoor mocht ook Oscar zijn derde van de dag binnenknallen. In de slotminuten deed Wenjun Lue er nog eentje bij. De 8-0 stond pijnlijk te pronken op het scorebord.

Droom van Carrasco

Carrasco koos een Chinees avontuur om het voetbal in China wat groter te maken. Al zal hij deze middag wel enkele keren serieus gevloekt hebben. Het werd een pijnlijk debuut voor de Rode Duivel, die de hele wedstrijd mocht spelen. Ook Gaitan bleef 90 minuten op het veld.

“Het Chinese kampioenschap is in volle groei, de werkomstandigheden zijn fantastisch, de spelers en de supporters beschikken er over moderne infrastructuur en het spelniveau wordt elk seizoen beter. Net zoals Hulk, Fabio Capello en uiteraard ook mijn vriend Axel Witsel wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal in dit land, dat gek is op sport. Naast het voetbal, dat uiteraard mijn prioriteit blijft, biedt China mij ook de kans om persoonlijke en professionele projecten te ontwikkelen die mij na aan het hart liggen, met name in het domein van de e-sport", dat liet Carrasco zelf weten deze week in een persbericht.

Poll: Zal Carrasco snel terug in Europa spelen?

TAGS  I  Carrasco  I   Dalian Yifang

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024