"Ik zei onlangs in de kleedkamer: 'Wij zijn het PSG van België'"

Zaterdag 03 maart 2018 - 08:01   I  

Paris Saint-Germain is al járen dé te kloppen ploeg in Frankrijk. Iedere ploeg uit de Ligue 1 wil het sterrenensemble uit Parijs kloppen, net omwille van de miljoenen die aanwezig zijn. Wel, volgens Adrien Trebel is RSC Anderlecht het PSG van België.

"Ik heb onlangs in de kleedkamer gezegd: 'Jongens, wij zijn het PSG van België - wees daarop voorbereid.' Elke ploeg doet extra zijn best om ons te kloppen", aldus Trebel in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Al van in de Supercup zag ik een ander Zulte Waregem dan vorig seizoen - agressief, méchant... We moeten als spelersgroep bereid zijn om nóg harder te werken."

Trebel probeert een rol als leider op te nemen bij paars-wit, dat is wel duidelijk. "Daarnaast heb ik gevraagd om niet meer naar de randzaken te kijken - meneer Coucke ís er nu."

"Club Brugge is nog geen kampioen"

"Bovendien heb ik de indruk dat de groep - en daar reken ik echt wel mezelf bij - vooral in thuiswedstrijden zichzelf een enorme druk oplegde. Zo van: 'We moéten winnen én het moet met goed voetbal zijn, of de fans zullen fluiten.' Iedereen dient zijn verantwoordelijkheid te nemen - niet zeventig, maar négentig minuten. Als we dat allemaal kunnen opbrengen... Brugge is nog geen kampioen...", voorspelt Trebel.

Poll: Is Anderlecht het PSG van België?

TAGS  I  Trebel  I   Anderlecht  I   PSG  I   Club Brugge  I   Standard  I   AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024