Slim trucje levert Standard groot voordeel op in finale tegen Genk

Slim trucje levert Standard groot voordeel op in finale tegen Genk
Vrijdag 02 maart 2018 - 16:44   I  

Standard moet nog volop knokken om Play-Off I te halen, maar heeft ook nog een andere manier om binnenkort Europees voetbal af te dwingen. Zo neemt Standard het op tegen Racing Genk in de bekerfinale, waarmee het naast een mooie prijs ook een Europees ticket kan veroveren.

Het gelijkspel tegen Club Brugge kwam alvast hard aan in Luik. Het werd een vreemde wedstrijd, met twee doelpunten die eigenlijk afgekeurd hadden moeten worden. Standard leek ook lange tijd op weg om de drie punten thuis te houden, maar het doelpunt van Dennis veranderde dat.

Na de wedstrijd kon Paul-José Mpoku, die al gewisseld was, zich dan ook niet meer bedwingen. Hij ging verhaal halen bij scheidsrechter Boucaut en andere Standard-spelers volgden. Stewards moesten zelfs tussenkomen om de veiligheid van de scheidsrechter te vrijwaren.

Boucaut niet mals voor Mpoku

Boucaut was in zijn verslag na de wedstrijd dan ook niet mals voor de sterkhouder van Standard. Hij wijdde aandacht aan Mpoku enerzijds, maar ook aan “de algemene houding van de ploeg Standard”. Het Bondsparket besliste op basis daarvan om zowel Standard als Mpoku voor de Geschillencommissie van 13 maart (14u00) te dagen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Bekerfinale in gedrang

Aangezien Mpoku pas op 13 maart moet verschijnen dreigt hij de bekerfinale (17 maart) te zullen missen. Een cruciale wedstrijd voor Standard die Mpoku absoluut niet zal willen missen. Bovendien hangt er Mpoku nog een voorwaardelijke straf boven het hoofd na de incidenten in de spelerstunnel tegen Zulte Waregem. Hij kreeg toen twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief. Die zal hij moeten uitzitten dit weekend tegen KV Mechelen.

Update - Mpoku wél speelgerechtigd

Mpoku zou toch niet geschorst zijn voor de bekerfinale. Althans, Standard kan dat makkelijk verhinderen. De Rouches moeten gewoon in beroep gaan tegen de schorsing. Aangezien hij pas op 13 maart moet voorkomen, en de bekerfinale op 17 maart wordt gespeeld, zou hij in principe de bekerfinale kunnen missen bij een schorsing.

Dat kan echter makkelijk omzeild worden. Standard heeft namelijk zeven dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de schorsing. Als het in beroep gaat, is Mpoku sowieso speelgerechtigd voor de finale tegen RC Genk

Poll: Mag een speler volgens u in de beker geschorst worden voor feiten die in de competitie plaatsvonden?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Mpoku

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024