Mathijssen over strijd om Play-off 1: "Zij zijn een certitude"

Mathijssen over strijd om Play-off 1:
Vrijdag 02 maart 2018 - 07:49   I   door Redactie

Voor Jacky Mathijssen is er geen twijfel mogelijk. Racing Genk zal deelnemen aan Play-off 1. Dat zegt hij in Het Belang van Limburg. Genk versloeg afgelopen vrijdag Antwerp nog met 4-0. De ploeg van trainer Philippe Clement zit sinds de kwalificatie voor de bekerfinale duidelijk in een goeie flow.

"Genk lijkt een certitude. De allesbepalende match tegen Antwerp werd ruim gewonnen. Genk lijkt unstoppable. Knap van Philippe Clement. Toen Stuivenberg werd aangesteld, waren de bekerfinale en play-off 1 de doelen. De Nederlander slaagde niet. Clement lijkt dat wel te gaan doen. De finale is binnen en play-off 1 bijna", zegt Mathijssen.

“Het waarom van die kentering? Rendementsvoetbal, strijd. Naar het DNA van de club. Ik heb nooit begrepen waarom het vorig jaar plots anders moest. In Europa kom je daar misschien nog mee weg, omdat de tegenstanders daar geen aandacht aan schenken. Daar kan je tactisch verrassen. Maar in België? Neen. Is de buit dus binnen? Neen."

"Genk zit in de juiste flow"

"Door de trainerswissel en nog enkele andere verschijnselen, denk aan Seck, zal Genk het niet op een presenteerblaadje krijgen in Waasland-Beveren,  dat zelf niet uitgeteld is voor play-off 1", beseft Mathijssen. "Maar Genk zit in de juiste flow, het gaat daar een resultaat neerzetten. Dit weekend winnen en het scenario is perfect: een aanloop van twee weken zonder hindernissen richting finale. Gent wordt dan een soort oefen- of presentatiematch. Bij Standard, dat geplaagd wordt door schorsingen en dat nu ook Sa nog verliest, kunnen ze daar enkel van dromen.”

Poll: Denk jij ook dat Genk zeker naar Play-off 1 gaat?

TAGS  I  RC Genk  I   Mathijssen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024