Pro League neemt besluit over videoref bij duels van Eupen en KVM

Pro League neemt besluit over videoref bij duels van Eupen en KVM
Vrijdag 02 maart 2018 - 07:22   I   door Redactie

De Pro League wilde dit weekend een videoref installeren op Anderlecht-Zulte Waregem, Standard-KV Mechelen en Antwerp-Eupen. KV Mechelen en Eupen zijn immers in een bijzonder spannende degradatiestrijd verwikkeld. Daarom werd er gevraagd om bij hun resterende twee duels van de reguliere competitie een videoref in te schakelen.

Schrapping

Dat zal echter niet lukken. De Pro League is op zijn eigen limieten gebotst. Omdat er maar twee videorefs tegelijk kunnen functioneren en alle wedstrijden om 20 uur worden gespeeld morgenavond, werd het initiatief geschrapt. Anderlecht-Zulte Waregem schrappen was volgens Het Nieuwsblad geen optie voor de Pro League om het evenwicht - elke club de videoref drie keer thuis, drie keer uit - niet in gevaar te brengen.

Volgende week is er al wel zeker een videoref bij KV Mechelen-Waasland-Beveren. "Ik werk eraan om er ook nog één op Eupen-Moeskroen te krijgen", aldus nog CEO Pierre François in de krant.

Het was Peter Vandenbempt die begin deze week de alarmbel nog luidde. Onderaan is het echt een kwestie van leven of dood. Degradatie is een catastrofe, sportief en financieel. En daarom sluit ik me aan bij de oproep van Kristof Liberloo in Het Belang Van Limburg vanmorgen en maak ik er ook graag een dwingende vraag van: zet voor die laatste 2 speeldagen een videoref in", zei Vandenbempt aan Sporza.

Onvergeeflijk

"Liefst in alle wedstrijden, als dat logistiek kan. Anders absoluut minimaal in de matchen van KV Mechelen en Eupen. Want je wil het toch niet weer meemaken wat Cercle Brugge enkele jaren geleden is overkomen, namelijk: degraderen op de laatste speeldag door een vreselijke blunder van de lijnrechter in die laatste match. Nu zou dat onvergeeflijk zijn, want de mogelijkheden zijn er nu wel."

Poll: Snap jij deze beslissing?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen  I   shw

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024