Dit fenomenale bedrag zal Orlando Sa gaan verdienen in China

Dit fenomenale bedrag zal Orlando Sa gaan verdienen in China
Donderdag 01 maart 2018 - 19:10   I  

Sportief gezien is het niet de mooiste competitie, maar toch trekken heel wat voetballers naar China. Ook Standard-spits Orlando Sa liet zich deze week overtuigen om naar oosten te trekken. De lokgroep van het geld leek zowel voor club als speler te groot. Zowel Standard als Orlando Sa worden er dan ook een pak rijker van.

La DH komt vandaag namelijk met de ongelofelijke bedragen die gepaard gingen met de transfer van de Standard-speler. Ook het exacte verloop van de transfer wordt duidelijk, want Standard ging normaal het been stijf houden. Iets wat gisteren plots niet meer gebeurde.

De interesse uit China kwam van verscheidene clubs. Zo kreeg Standard twee aanbiedingen binnen. Eentje van Dalian Yifang, de nieuwe club van Carrasco, en eentje van tweedeklasser Shenzhen FC. Beide clubs boden 5 miljoen euro, maar dat was dus te weinig voor Standard.

Hoogste bieder wint

Nadien kwam de uiteindelijke koper op de proppen, Henan Jianye. Eerst boden ze 7 miljoen, maar ook dat bod werd door Standard van de tafel geveegd. Met de 8 miljoen die de Chinezen later boden ging Standard wel akkoord. Transfer rond en win-win voor club en speler dus.

Toch gaat het transferbedrag niet integraal naar De Rouches. La Dernière Heure weet dat er ongeveer 400.000 euro naar betrokken zaakwaarnemers gaat en dat Standard daarnaast ook nog eens 2 miljoen euro moet doorstorten aan Maccabi Tel Aviv, de vorige club van Orlando Sa. De Israëliërs bemachtigden bij de verkoop aan Standard immers een doorverkoopclausule van 20%. Een clausule die hen nu geen windeieren legt.

Orlando doet zaakje

De transfer heeft ook Orlando Sa zelf geen windeieren gelegd. Zo weet de krant dat de spits er maar liefst 7,4 miljoen euro zal verdienen op twee jaar tijd. Dat is dus 3,7 miljoen euro netto per seizoen. Helemaal niet slecht dus voor de 29-jarige spits.

Ter vergelijking, Carrasco zal bij zijn nieuwe club 10 miljoen euro per seizoen verdienen. Een pakje meer dus, al zal je Orlando Sa niet horen klagen. Het mag vanzelfsprekend zijn dat Sa nooit eerder zo veel geld verdiende als nu.

Poll: Zijn deze bedragen veel te hoog?

TAGS  I  Standard  I   Orlando Sa  I   Henan Jianye

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024