"Als het in de bekerfinale tegen Genk misloopt, is dit de oorzaak"

Donderdag 01 maart 2018 - 12:10   I   door Redactie

Het is toch erg confronterend voor de Standard-fans: in volle strijd om Play-off 1 en kort voor de bekerfinale tegen RC Genk vertrekt Orlando Sa bij de Rouches. Dat is dan nog een echte sterkhouder. Het zorgt voor een golf van kritiek op de beslissing van Standard. Van de fans, maar ook van buiten de club.

Noodzakelijk

Standard verkocht Sa voor 8 miljoen euro aan China. Naar Belgische normen is dat een groot bedrag. Daar kan je niet zomaar nee tegen zeggen, ook al verzwak je jezelf in de beslissende fase van de competitie. "Door het gebrek aan consequentie moet Standard zijn topschutter Orlando Sa aan de Chinezen van Henan Jianye overlaten", zegt Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad. "Moeten? Ja, want 8 miljoen euro is voor een Belgische club nog altijd een flink bedrag."

"Naar Chinese begrippen een habbekrats, voor Standard de uitgelezen manier om het seizoen zonder exploitatietekort af te sluiten", vervolgt Vandewalle. "Dat de kansen op winst in de bekerfinale of op Play-off 1-deelname worden verminderd, neemt de Luikse club erbij. Liet trainer ­Ricardo Sa Pinto zijn Portugese landgenoot de jongste twee wedstrijd toch al niet op de bank?"

"Hier kunnen de refs niets aan doen"

"Standard-trainer Ricardo Sa Pinto is al een heel seizoen op de refs aan het zeuren, maar als het in de bekerfinale tegen RC Genk of op weg naar Play-off 1 misloopt, zal de transfer van Orlando Sa de hoofdreden voor het falen worden genoemd. Daar kunnen de refs niet aan doen, net zo min als Sa Pinto of Standard, dat het geld heel goed kan gebruiken. Het systeem moet worden aangepakt."

TAGS  I  Standard  I   Orlando Sa

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024