'Coucke en Devroe beslissen: deze 3 (top)spelers weg bij Anderlecht'

'Coucke en Devroe beslissen: deze 3 (top)spelers weg bij Anderlecht'
Donderdag 01 maart 2018 - 06:33   I  

Luc Devroe begint heel binnenkort aan een nieuw avontuur. De 52-jarige sportief directeur ruilt zijn bureau aan de Kust in voor dezelfde functie bij RSC Anderlecht. Devroe staat er de komende maanden meteen voor één van de zwaarste transferperiodes ooit bij paars-wit.

Om opnieuw met successen aan te knopen, heeft Anderlecht namelijk nood een extreme make-over. De kleedkamer moet uitgekuist worden: de spelers die niet voldoen moeten verkocht worden, terwijl enkele van de huidige grote namen in het tussenseizoen koste wat het kost andere oorden willen opzoeken.

Dendoncker wil naar Premier League

Het Nieuwsblad meldt dat van het huidige Anderlecht minstens twee sterkouders een transfer beloofd is: Leander Dendoncker en Kara Mbodji. Eerstgenoemde wilde vorige zomer al weg, maar werd toen tegengehouden door Herman Van Holsbeeck en co. Hetzelfde gebeurde tijdens de wintermercato. Dendoncker wilde graag andere oorden opzoeken, maar werd opnieuw aan zijn contract gehouden.

Het oude Anderlecht-bestuur beloofde Dendoncker vervolgens dat hij komende zomer met zekerheid mag vertrekken. Al is het maar de vraag hoe kersvers voorzitter Marc Coucke daar over denkt. “Ik weet niet of Dendoncker volgende zomer vertrekt. Ik weet niet welke afspraken er precies zijn gemaakt en of er iets op papier staat”, liet Coucke zich in Extra Time ontvallen.

Toch bestaat er geen twijfel over: Dendoncker wil in het tussenseizoen écht wel weg bij paars-wit. Volgend seizoen moet en zal het de Premier League worden voor de beloftevolle verdediger/middenvelder. En Coucke en Devroe zullen hier dan ook mee moeten instemmen.

Kara kreeg eveneens belofte

Ook Kara, momenteel nog steeds in de lappenmand, kreeg van het oude Anderlecht-bestuur de belofte dat hij in het tussenseizoen weg mag. De Senegalese verdediger droomt – net als Dendoncker – van een overstap naar de Premier League. Kara is 28 en de speler heeft voor zichzelf uitgemaakt dat het nu of nooit is om de overstap naar een topcompetitie te maken.

Trebel zit met zijn hoofd bij transfer, wat met Teo?

Tot slot heerst er ook onduidelijkheid over de toekomst van Adrien Trebel. Tijdens de voorbije transferperiode schermde de entourage van de Franse middenvelder al met interesse van enkele buitenlandse clubs, en dat zal komende zomer niet anders zijn. Volgens de krant voelt Trebel zich begeerd in Duitsland en Frankrijk en denkt ook hij aan een vertrek. Hein Vanhaezebrouck is een grote fan van de Fransman, maar hem houden wordt een lastige klus.

En wat met Lukasz Teodorczyk? Voor zijn hattrick tegen Moeskroen wilde de Poolse aanvaller koste wat het kost vertrekken na het seizoen. Zijn relatie met paars-wit lijkt vertroebeld. Hem nog een seizoen aan boord houden, kan een gok zijn. Al heeft Coucke wel een boon voor Teo. Een dossier dat alle kanten op kan.

Poll: Moet Anderlecht Dendoncker volgende zomer laten gaan?

TAGS  I  Devroe  I   Trebel  I   Kara  I   Dendoncker  I   Teodorczyk  I   Anderlecht

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024