Herman Van Holsbeeck krijgt steun in Anderlecht uit onverwachte hoek

Herman Van Holsbeeck krijgt steun in Anderlecht uit onverwachte hoek
Woensdag 28 februari 2018 - 13:17   I  

Herman Van Holsbeeck heeft er meer dan waarschijnlijk zijn laatste transferperiode in Anderlecht opzitten. Een afscheid in mineur toch wel, want de mercato was een grote teleurstelling, niet in het bijzonder voor de fans. De supporters van paars-wit zien Van Holsbeeck dan ook liever vertrekken.

Ook Coucke was bijzonder scherp voor Van Holsbeeck. Volgens de nieuwe voorzitter was de enveloppe waarmee Van Holsbeeck de transfers mocht doen groter dan dat die zelf heeft willen toegeven. Zo mocht hij volgens Coucke zelfs vijf Mitrovic'en huren. Het werd er uiteindelijk geen enkele.

Steun uit onverwachte hoek

Toch wijst niet iedereen met de vinger naar Van Holsbeeck. Zo krijgt de manager van Anderlecht volgens Sport/Voetbalmagazine steun uit onverwachte hoek, namelijk van operations manager Jo Van Biesbroeck. Die zegt dat Van Holsbeeck dit seizoen vooral heel veel pech heeft gehad.

"Het is eigen aan het voetbal dat een persoon geviseerd wordt. Ja, er zijn fouten gebeurd. Maar wie kan zeggen dat hij nooit in de fout is gegaan? Mij ga je dus geen kritiek horen geven op Herman. Eerst en vooral omdat ik niet weet of ik het beter had kunnen doen. Maar je mag ook niet vergeten dat voetbal een business is waar je te maken hebt met mensen. We zijn het seizoen gestart met de twee topschutters van vorig seizoen. Een is geblesseerd en de andere scoort moeilijker. Tegen STVV misten we zeven basisspelers. Welke ploeg in België kan zoveel spelers tegelijk missen?", aldus Van Biesbroeck.

Fans zien hem minder graag

Bij de fans lijkt Van Holsbeeck het dan weer helemaal verkorven te hebben. Een deel van het publiek vroeg zelfs om zijn ontslag tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen. Het toont de grote teleurstelling aan die momenteel heerst bij de fans van paars-wit.

Zij kunnen niet leven met zijn transfer. De supporters associëren Van Holsbeeck met wereldvreemde transfers als die van derde doelman Boy de Jong, de zoon van keeperstrainer Max de Jong. De 23-jarige goalie wordt omschreven als een sympathieke kerel, maar er wordt getwijfeld of hij het niveau heeft voor een club uit de top zes in België. Bij de reserven zijn ze alvast blij wanneer de Jong zich niet kan vrijmaken voor een match. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine nog.

Poll: Is het publiek te hard voor Van Holsbeeck?

TAGS  I  Van Holsbeeck  I   Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024