De Witte begrijpt kritiek niet: "Anders waren ze al kampioen geweest!"

De Witte begrijpt kritiek niet:
Woensdag 28 februari 2018 - 08:29   I   door Redactie

Ivan De Witte blijft een fervent voorstander van de play-offs. Onlogisch is dat niet, want het is zijn geesteskind. De voorzitter van AA Gent ziet geen enkele reden om te stoppen met de play-offs. Play-off 1 is volgens hem nog steeds een grote meerwaarde voor het Belgisch voetbal. De komende weken en maanden moeten duidelijkheid brengen over welke richting het uit zal gaan.

Meer spanning

"Momenteel liggen er twee voorstellen op tafel", verduidelijkt De Witte in Le Grand Debrief. "Een verbetering van de huidige formule of een terugkeer naar het klassieke kampioenschap. Ik blijf alvast een fervent verdediger van de play-offs. Iedereen praat steeds over de top zes, elke club wil erbij zijn."

"Dit jaar zal Play-off 1 gespeeld worden met Standard en Genk, dat weet ik zeker. Er zal dus weer spanning zijn én ook meer kwaliteit. Zonder de play-offs was Club Brugge al kampioen geweest en nu worden het nog spannende duels. We moeten maar één ding verbeteren aan de play-offs en dat is play-off 2 veranderen", stelt De Witte.

Oneerlijk

De verdediging van De Witte dat het nu spannend blijft met Play-off 1, is net een doorn in het oog van veel volgers van het Belgische voetbal. Het systeem van de halvering van de punten maakt het erg oneerlijk. De ruime voorsprong die Club Brugge heeft opgebouwd, wordt immers plots gehalveerd. 

Poll: Moeten de play-offs toch blijven bestaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   Standard  I   Antwerp  I   KV Oostende  I   AA Gent  I   KV Mechelen  I   De Witte

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024