Anderlecht-fans vinden na Hanni een nieuwe zondebok

Anderlecht-fans vinden na Hanni een nieuwe zondebok
Woensdag 28 februari 2018 - 08:11   I   door Redactie

De fans van Anderlecht namen Sofiane Hanne zwaar onder vuur. Ze floten de Algerijn geregeld uit. Uiteindelijk wilde Hanni zelf absoluut vertrekken omdat hij geen verbetering mogelijk zag in zijn band met de supporters. Hanni trok naar Spartak Moskou en als vervanger werd Ryota Morioka gehaald.

Gemekker

Ironisch genoeg begonnen de supporters van Anderlecht afgelopen zondag ook te morren op Morioka. De Japanner scoorde weliswaar twee keer tegen Moeskroen tijdens de 5-3-overwinning. In het spel zelf blijft hij echter afwezig. Overtuigen kan hij nog niet, Morioka is niet dezelfde speler van bij Waasland-Beveren.

Dat komt ook omdat Hein Vanhaezebrouck de Japanner niet helemaal naar zijn kwaliteiten gebruikt. HVH ziet hem noodgedwongen als de vervanger van Hanni en stelt hem zo ook op. Daardoor gaan er bepaalde kwaliteiten van Morioka onderweg verloren. Ook zelf haalde de speler dat al aan. Het is anders dan bij Waasland-Beveren.

"Het is tactisch aanpassen voor mij", vertelde Morioka aan Het Laatste Nieuws. "De coach verlangt hier dat ik hoger speel. Bovendien zijn er bij Anderlecht meer spelers die een beslissende pass kunnen geven. Vroeger liep alles via mij." Het zal dus wellicht nog even duren vooraleer Morioka het best tot zijn recht komt bij RSCA.

"Vroeger verliep alles via mij"

De fans toonden zich zondag zo weer van hun minste kant. Deze aanwinst meteen op de korrel nemen, is niet bepaald bemoedigend voor hun ploeg. Het kenmerkt de negativiteit die er momenteel bij RSCA ingebakken zit. Er bleven ook weer veel stoeltjes leeg in de match tegen Moeskroen. Marc Coucke moet er dringend voor een nieuw elan gaan zorgen.

Poll: Vind jij Morioka een goeie aanwinst voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Morioka

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024