Coucke moet opletten bij Anderlecht-fans: "Want dat is hij niet"

Coucke moet opletten bij Anderlecht-fans:
Woensdag 28 februari 2018 - 06:51   I   door Redactie

Er zijn voor Marc Coucke toch nog valkuilen. De voorzitter wil de band met de supporters herstel en een nieuwe wind doen waaien bij Anderlecht. Dat kan, maar hij heeft alvast zeker één grote valkuil. Dat zegt sportpsycholoog Filip Boen. Die schreef een boek op wetenschappelijke basis: 'Iedereen supporter?'

Nieuwe wind

Boen ziet veel positieve zaken voor Coucke. "Een nieuwe eigenaar kan voor een nieuwe wind zorgen. En al zeker bij een club als Anderlecht, waar de fans worstelen met hun eigen club", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Goede resultaten blijven wel het belangrijkste. Maar als Coucke erin slaagt om de fans zich weer te doen vereenzelvigen met zijn club, is dat ook heel wat."

"Trouwens: dat betekent niet dat hij geen signaal kan sturen naar de fans die nu fluiten", benadrukt de sportpsycholoog. "Je moet als effectieve leider ook ongewenst gedrag bij je eigen fans kunnen aankaarten. In het geval van Anderlecht kan dat door de spelers te beschermen die in principe wel bij de identiteit van de ploeg horen. Dat kon de club in principe gedaan hebben met Sofiane Hanni toen die uitgefloten werd, terwijl hij de kernwaarden van Anderlecht toch in zich had."

Waarschuwing

Toch zijn er ook nog valkuilen. "Zoals het feit dat hij geen échte Anderlecht-man is, aangezien hij eerst eigenaar van een andere club was", aldus Boen. "Het zal zaak zijn een goed evenwicht te vinden: hij moet zichzelf blijven, anders komt hij niet geloofwaardig over, maar de polonaise dansen op de tribune is misschien geen goed idee. Ik weet niet of emotionele tweets passen bij de huisstijl. (lacht) Maar als de resultaten goed zijn, zal niemand problemen hebben met wat carnaval."

Poll: Denk jij dat Coucke helemaal aanvaard zal worden door de RSCA-fans?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024