Coucke neemt ingrijpend besluit over Anderlecht-fans

Coucke neemt ingrijpend besluit over Anderlecht-fans
Woensdag 28 februari 2018 - 06:05   I   door Redactie

Marc Coucke wil het één en ander veranderen bij RSC Anderlecht. Vooral voor de fans moet er wat veranderen. Het kan niet dat een club als RSCA zijn kleine stadion niet gevuld krijgt. Daar wil Coucke met opvallende initiatieven wat aan veranderen. Er worden allerlei zaken voorbereid voor de supporters van paars-wit.

Voorbereidingen 

Sommige fans van Anderlecht kopen een abonnement om naar zeven of acht wedstrijden te gaan kijken. Coucke wil daar wat aan doen. "We kunnen abonnees vragen om op voorhand te laten weten als ze niet kunnen komen", vertelt Coucke in Het Laatste Nieuws. "Dan kunnen wij hun laats voor dié match opnieuw verkopen - waarbij bijvoorbeeld de helft van de prijs naar een door de abonnee te kiezen goed doel zou gaan."

Als abonnees dan vijf keer niet komen opdagen zonder te verwittigen, zouden ze niet meer in aanmerking komen voor een nieuw abonnement. Met dat systeem wil Anderlecht de lege plaatsen vermijden. Achter de schermen maakt men daar al volop werk van, zo verzekert woordvoerder David Steegen. "Plus nog een massa andere ingrijpende zaken op vlak van fanbeleving. Details kan ik niet geven, maar we proberen ze vanaf begin volgend seizoen te kunnen implementeren", luidt het.

Uitfluiten

Ook de fans kwamen dit seizoen vaak negatief in het nieuws. De sfeer bij Club Brugge zou veel beter zijn. Club zou punten pakken door de fans, terwijl Anderlecht er eerder zou laten liggen vanwege de supporters. Zelfs coach Hein Vanhaezebrouck haalde al uit naar de eigen supporters. Ze floten bijvoorbeeld Sofiane Hanni uit, maar zorgden tegelijkertijd voor weinig positieve sfeer.

Poll: Vind jij dit een goed idee van Coucke?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024