Clement verrast door Morioka: "Dat had ik écht niet verwacht"

Clement verrast door Morioka:
Dinsdag 27 februari 2018 - 18:54   I  

Clement heeft er al een turbulent seizoen opzitten. Eerst begon hij voor de eerste keer in zijn carrière als T1 van een ploeg uit eerste klasse. De ambities van de jonge trainer waren echter iets te groot voor Waasland-Beveren, waardoor hij de overstap maakte naar Racing Genk. In Limburg staat Clement nu op het punt om Play-Off I te halen.

In Sport/Voetbalmagazine keert Clement nog even terug op zijn seizoen. Daarin heeft hij het ook uitgebreid over zijn periode bij Waasland-Beveren en de goede spelers die hij daar onder zijn vleugels mocht nemen. Spelers als Morioka, Ampomah en Seck verbaasden iedereen met hun prestaties.

Straffe Morioka

Ook Clement had niet kunnen dromen dat die jongens het zo goed zouden doen. "Ik kon niet van tevoren voorspellen dat Morioka één van de drie beste middenvelders zou worden in de competitie en dat Ampomah bij de top drie zou zijn bij de beste flankaanvallers. Van Thelin was niet iedereen overtuigd dat hij de beste optie was, maar hij had een profiel dat goed bij de anderen paste. Complementariteit is gewoon superbelangrijk in het voetbal. Het zijn niet altijd de beste elf die spelen, wel de elf die het best sámen kunnen spelen", aldus Clement.

Ontbolsteren bij Anderlecht

De vraag is nu of hij evenveel furore kan maken in Anderlecht als bij Waasland-Beveren. Deze week scoorde hij twee keer, maar dezelfde impact heeft de Japanner bij Anderlecht nog niet. Clement denkt dat Anderlecht zich nog wat moet aanpassen aan Morioka.

"Morioka is gewoon een heel goeie voetballer, maar hij heeft een bepaalde manier van voetballen rond hem nodig. Hij paste perfect bij het spel dat we met Waasland-Beveren wilden brengen. Ook Laurent Jans of Ibrahima Seck konden spelen naar hun kwaliteiten, terwijl ze met onze aanpak hun gebreken konden verbergen", aldus Clement in Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Zal Morioka ook bij Anderlecht helemaal ontploffen?

TAGS  I  RC Genk  I   Clement  I   Anderlecht  I   Morioka

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024