Vanhaezebrouck neemt zeer vreemd besluit bij Anderlecht

Vanhaezebrouck neemt zeer vreemd besluit bij Anderlecht
Maandag 26 februari 2018 - 17:02   I   door Redactie


Het penaltysyndroom was weer aan het opdoemen bij Anderlecht. Plots begon paars-wit weer de ene na de andere strafschop te missen. Gisteren kwam er een einde aan die negatieve reeks. Lukasz Teodorczyk zorgde vanaf de stip voor de 2-0 tegen Moeskroen. Uiteindelijk scoorde Teo vijf keer en werd het 5-3.

Geen lijst

Het was toch ietwat verrassend dat Teodorczyk achter de bal had plaatsgenomen. Was dat op voorhand de afspraak? Nee, zo blijkt. Coach Hein Vanhaezebrouck had een zeer vreemde beslissing genomen over de penaltynemers. Er is namelijk geen lijst meer met penaltytrappers.

"Ik had er élf aangeduid die mochten trappen", verrast Vanhaezebrouck iedereen in Het Laatste Nieuws. "Het enige wat ik echt had gevraagd op voorhand, was dat er geen enkele discussie zou zijn op het veld. Dat, en dat er zeker iemand zou trappen. Leander Dendoncker was daarvoor verantwoordelijk. Maar als ik had moeten gokken wie de bal zou nemen, dan zou ik altijd mijn geld op Teodorczyk gezet hebben. (lacht) En ik zat juist." 

Kums, Morioka?

De strafschoppen hebben al voor de nodige ophef gezorgd bij Anderlecht. Met spelers als Morioka, Saief en Kums zijn er anders genoeg die dat klusje wel kunnen klaren. Teodorczyk voelde zich blijkbaar het best en dat zag je ook. De penalty was prima omgezet.

Poll: Snap jij de beslissing van Hein om geen lijstje meer te maken?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024