Vandenbempt doet oproep aan Pro League: "Het zou onvergeeflijk zijn"

Vandenbempt doet oproep aan Pro League:
Maandag 26 februari 2018 - 15:15   I  

De reguliere competitie loopt op zijn laatste benen. Er staan nog twee speeldagen op het programma, en die zullen beslissen wie naar play-off 1 mag en wie degradeert. Radiocommentator Peter Vandenbempt doet dan ook een oproep aan de Pro League.

"In de match tussen Standard en Club Brugge (1-1) hadden beide doelpunten afgekeurd moeten worden. Standard had een strafschop moeten krijgen", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza.

"Er staat de komende twee weken voor 8 clubs wel veel op het spel. Voor de 6 die mathematisch nog de top 6 kunnen halen. En vooral voor KV Mechelen en Eupen. Want oké, Play-off I halen of niet, dat is een groot verschil en dat gaat om veel geld en prestige."

Videoref bij alle matchen?

Vandenbempt hoopt dat de Pro League de videoref tijdens de komende weken op zijn minst naar de matchen van Mechelen en Eupen stuurt. "Onderaan is het echt een kwestie van leven of dood. Degradatie is een catastrofe, sportief en financieel."

"En daarom sluit ik me aan bij de oproep van Kristof Liberloo in Het Belang Van Limburg vanmorgen en maak ik er ook graag een dwingende vraag van: zet voor die laatste 2 speeldagen een videoref in."

"Liefst in alle wedstrijden, als dat logistiek kan. Anders absoluut minimaal in de matchen van KV Mechelen en Eupen. Want je wil het toch niet weer meemaken wat Cercle Brugge enkele jaren geleden is overkomen, namelijk: degraderen op de laatste speeldag door een vreselijke blunder van de lijnrechter in die laatste match. Nu zou dat onvergeeflijk zijn, want de mogelijkheden zijn er nu wel", besluit Vandenbempt.

Poll: Sluit jij je aan bij de oproep van Vandenbempt?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Standard  I   Club Brugge  I   KV Mechelen  I   Eupen

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024