Bölöni zit erg zwaar in de problemen

Bölöni zit erg zwaar in de problemen
Maandag 26 februari 2018 - 12:59   I  

Het parket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag beslist dat Laszlo Bölöni zich voor zijn gedrag tijdens de competitiewedstrijd van afgelopen vrijdag tegen KRC Genk moet verantwoorden.

Bölöni werd vrijdagavond door scheidsrechter Wim Smet naar de tribunes gestuurd. De coach van Royal Antwerp FC was het niet eens met de manier waarop het openingsdoelpunt van Ruslan Malinovskyi tot stand kwam en uitte zijn onvrede aan het adres van de ref.

Naar tribune gestuurd, maar Bölöni doet zijn eigen zin

Smet kon er allesbehalve mee lachen en stuurde Bölöni zonder pardon weg. Tijdens de rust was Bölöni evenwel in de kleedkamer te zien, een bewijs dat hij zijn verwijdering uit de dug-out niet serieus nam. Alsof dat nog niet genoeg was, zouden tv-beelden ook suggereren dat Bölöni vanuit de tribunes heeft gebeld met assistent-trainer Wim De Decker.

Na afloop van de wedstrijd maakte de scheidsrechter een verslag op, en dat zal Bölöni geweten hebben. De Roemeen moet zich nu verantwoorden voor zijn uitspatting. De procureur stelt geen minnelijke schikking voor en laat de Geschillencommissie dinsdag beslissen over een sanctie.

Het is de tweede keer van het seizoen dat Bölöni in opspraak komt. Eind oktober, tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard, kreeg de Roemeen het aan de stok met scheids Bram Van Driessche. Ook toen werd de coach van Antwerp naar de tribunes verwezen.

Zware schorsing?

De kans is groot dat Bölöni nu een zware schorsing te wachten staat. De coach kan een boete van 10.000 euro krijgen en wellicht krijgt hij daarbovenop ook nog eens een schorsing van één of meerdere speeldagen.

Poll: Moet Bölöni geschorst worden?

TAGS  I  Boloni  I   Antwerp  I   RC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024