Chinezen komen met bom geld, absolute sterkhouder weg bij Standard?

Chinezen komen met bom geld, absolute sterkhouder weg bij Standard?
Maandag 26 februari 2018 - 06:32   I   door Redactie

Yannick Carrasco verhuist wellicht naar China. Daar is de transfermarkt nog open, dus kan een transfer nog perfect. Mogelijk verlaat ook een smaakmaker uit de Jupiler Pro League onze competitie nog. Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad pakken uit met het verrassende nieuws dat Orlando Sa dreigt te vertrekken bij Standard.

Een club uit China heeft zijn zinnen gezet op een transfer van Orlando Sa. De belangstelling is zeer concreet. Zo was er al een bod van 5 miljoen euro. Dat werd door de Rouches afgewezen. Die willen hem liever niet zien vertrekken en hebben een transfersom van 8 miljoen euro op het hoofd van de Portugees geplakt.

Het grote geld

Intussen wordt wel duidelijk waarom Sa tegen Club Brugge al voor de tweede week op rij op de bank begon. De aanvaller zit met transferbeslommeringen in het hoofd. "Het speelt al een aantal weken", aldus coach Ricardo Sa Pinto in Het Laatste Nieuws. "We proberen Orlando te helpen om dit achter zich te laten. Het is ongelofelijk dat de transfermarkt in China nog open is, ik ben het er niet mee eens dat zoiets kan."

Een vertrek kan volgens Sa Pinto niet bespreekbaar zijn. Niemand haalt volgens de trainer daar een voordeel uit. Al beseft hij wel dat het grote geld spelers uiteraard kan aanspreken. "Een transfer zou niet goed zijn voor ons of voor hem", stelt Sa Pinto. "Maar het gaat over veel geld voor hem. Te veel zelfs. Sommige spelers hebben het lastig om daar mee om te gaan."

"De laatste twee weken heb ik veel met Orlando gesproken om uit te leggen dat we hem willen houden. Nu is het aan hem. Hopelijk kan hij dit snel van zich afschudden. Ik denk wel dat hij bij ons zal blijven. Orlando is hier graag en wij ontvangen hem met open armen." 

Bang afwachten

Bij een vertrek van Sa verliest de Luikse club één van zijn speerpunten. Dan blijven voorin enkel Emond en Cop nog over. Dat is te weinig, zeker als Standard er nog in slaagt om Play-Off 1 te halen. De transfermarkt in China is nog open tot woensdag. Het wordt dus nog even bang afwachten voor Standard.

Poll: Hoop jij dat Orlando Sa blijft?

TAGS  I  Standard  I   Orlando Sa

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024