'Coucke gaat zeer fors investeren in nieuwe spelers bij Anderlecht'

'Coucke gaat zeer fors investeren in nieuwe spelers bij Anderlecht'
Zondag 25 februari 2018 - 08:37   I   door Redactie

Volgens Het Nieuwsblad mag er wel het één en ander verwacht worden van Marc Coucke. Vandaag zit Coucke voor het eerst in de tribune als voorzitter van RSC Anderlecht. Vanaf 1 maart is hij dan officieel voorzitter. Dan kan het vele werk voor hem echt beginnen. Gisteren nam hij al afscheid als preses van KV Oostende.

Coucke moet orde op zaken stellen bij Anderlecht. Financieel is het naar verluidt een puinhoop en op het veld is het al niet veel beter. De afgelopen transferperiode was een catastrofe en dat weegt op de sportieve resultaten van vandaag. Een clubicoon als Olivier Deschacht werd naar de B-kern verwezen en de nervositeit is heel groot.

20 miljoen voor 1 speler

Coucke zal ook zwaar moeten investeren in nieuw spelerspotentieel. Het Nieuwsblad verwacht alvast dat Coucke dat ook zal doen. Men mag in de komende transferperiode ook wel vuurwerk verwachten van RSCA. Mensen die echter denken dat hij 20 miljoen euro voor een speler gaat betalen, zullen bedrogen uitkomen.

Het Nieuwsblad: "Eén speler voor 20 miljoen: neen. Bij KVO begon het fout te lopen toen zijn prestigetransfers voor onevenwicht in de kleedkamer zorgden. Siani sprak onlangs nog over de loonverschillen. Coucke betaalt wel voor transfers, maar 75 procent daarvan moet wel een meerwaarde kunnen hebben."

Nieuw stadion

Coucke was ook geen voorstander van het Eurostadion, maar tegelijkertijd heeft Anderlecht wel een nieuwe voetbaltempel nodig. Coucke zou dromen van een stadion in eigen beheer. Bouwbedrijf Besix is aandeelhouder bij Anderlecht, maar Coucke heeft da weer aandelen in het bouwbedrijf van zijn goede vriend Bart Versluys. Er zijn ook al geruchten over waar het nieuwe stadion van Anderlecht moet komen. Neerpede, waar nu ook al het trainingscomplex staat, wordt nadrukkelijk genoemd.

Poll: Denk jij dat er veel nieuwe spelers moeten worden aangetrokken bij Anderlecht?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   shw

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024