'Van Gaal verrassend op weg naar deze Engelse topclub'

'Van Gaal verrassend op weg naar deze Engelse topclub'
Zondag 25 februari 2018 - 07:39   I   door Redactie

Louis Van Gaal zit sinds zijn ontslag bij Manchester United zonder club. Even was er sprake van dat hij bondscoach van België zou worden, maar dat ging uiteindelijk niet door. Van Gaal hoeft ook niet absoluut nog een nieuwe uitdaging, want hij is al 66. Anderzijds gaat hij het wellicht ook niet uit de weg als er een mooi aanbod komt.

Mogelijk is dat mooi aanbod in aantocht. Chelsea overweegt om trainer Antonio Conte te ontslaan. Als dat gebeurt, dan wordt er volgens Britse media contact opgenomen met Louis Van Gaal. De Nederlander zou dan de rol opnemen die Guus Hiddink eerder al opnam bij Chelsea. Hij zou een soort tussenpaus worden tot het einde van het seizoen.

Na het huidige seizoen zou Chelsea dan op zoek gaan naar een nieuwe coach voor de lange termijn. Het is dus niet de bedoeling om Van Gaal meerdere seizoenen aan te stellen. Het is niet duidelijk of Van Gaal zo'n constructie ziet zitten. Anderzijds zou het wel een mooie revanche kunnen zijn op Manchester United.

Nieuwe uitdaging

Bij Man U vertrok Van Gaal met veel rancune. Hij was het destijds niet eens met zijn ontslag bij de Engelse club. Hij liet eerder dit jaar overigens al verstaan een job bij een club uit Engeland mogelijk nog wel te aanvaarden. Zijn opdracht wordt dan vooral om Chelsea bij de eerste vier te houden zodat de club naar de Champions League mag.

De Blues staan nog vierde, maar wonnen pas vier van hun laatste dertien wedstrijden. Ook in de Champions League flirt Chelsea met de uitschakeling na een 1-1-gelijkspel thuis tegen Barcelona. Willian had Chelsea wel op voorsprong gebracht, maar Lionel Messi verpestte de avond van de Engelsen nog.

TAGS  I  Chelsea  I   Van Gaal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024