Vanhaezebrouck krijgt gouden tip: "Dat is dodelijk"

Vanhaezebrouck krijgt gouden tip:
Zondag 18 februari 2018 - 11:15   I  

Hein Vanhaezebrouck beleeft niet het avontuur bij Anderlecht dat hij zelf had gehoopt. Hij krijgt zijn ploeg maar niet op de rails en het gaat van kwaad naar erger met paars-wit.

Vandaag stelt ex-volleybalbondscoach Dominique Baeyens zijn boek "Coachen met gezond verstand" voor.​ Een boek met tips voor coaches die het verschil willen maken. Ook voor Hein Vanhaezebrouck had Baeyens een gouden tip.

"Coachen in topsport is een speciale en moeilijke job. Men overromantiseert dat soms. Dat doe ik niet in mijn boek. Er zijn veel zaken die bijvoorbeeld boven het hoofd van Vanhaezebrouck gebeuren, ook extra-sportief, en waar hij totaal geen controle over heeft. Dat is dodelijk voor een coach, want elke coach is een controlefreak. Ik denk dat Vanhaezebrouck met deze beslissing (Deschacht naar de B-kern) leven in zijn groep probeert te blazen. De manier waarop, daar kun je over discussiëren. Want in mijn boek geef ik aan dat je als coach best nooit in het openbaar met je spelers afrekent", aldus Baeyens.

Vanhaezebrouck zou zijn personele problemen dus beter binnenskamers oplossen volgens Baeyens. Vanhaezebrouck heeft de voorbije weken meermaals zijn spelers in het openbaar negatief afgeschilderd en dat is volgens Baeyens dus geen goed plan.

Poll: Heeft Vanhaezebrouck deze zaak verkeerd aangepakt?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024