Harbaoui geeft Anderlecht lik op stuk, Kortrijk duwt Antwerp uit top 6

Zaterdag 17 februari 2018 - 21:52   I

KV Kortrijk heeft zaterdagavond opnieuw een belangrijke stap richting play-off 1 gezet. De ploeg van Glen De Boeck won op het veld van Sporting Lokeren en duwt Antwerp uit de top zes. Zulte Waregem won na een moeizame start met 3-2 van Eupen.

Zulte Waregem-Eupen 3-2

Zulte Waregem keek na 40 minuten tegen een 0-2-achterstand aan na een doelpunt van Kone en een own goal van Bjordal. Het zag er slecht uit, maar in een mum van tijd trok Harbaoui dan de scheve situatie recht. Met twee goals in vier minuten zorgde de bij Anderlecht doorgestuurde spits voor een gelijkspel aan de rust.

Na de pauze ging de thuisploeg over Eupen dankzij een goal van Hamalainen. Het bleef bij 3-2 en zo blijft Eupen de rode lantaarn.

Lokeren-Kortrijk 0-1

Op Daknam leek een doelpuntloos gelijkspel in de maak, tot topschutter Chevalier er een kwartier voor tijd 0-1 van maakte, meteen ook de eindstand. Door deze zege duwt Kortrijk Antwerp ook uit de top 6.

Poll: Haalt Kortrijk play-off 1?