Siani komt met opvallende verklaring waarom Antwerp faalt

Siani komt met opvallende verklaring waarom Antwerp faalt
Zaterdag 17 februari 2018 - 16:04   I   door Redactie

Sébastien Siani kon nog niet uitpakken met geweldige resultaten sinds hij de overstap van KV Oostende naar Antwerp maakte. De Great Old zit duidelijk in een dipje. Daardoor komt Play-Off 1 plots wel serieus in gevaar. Dat moest nochtans de bekroning worden op een fantastisch seizoen.

"Antwerp is na een lange afwezigheid nieuw in eerste klasse en dat merk je. De club en de spelers moeten het ritme nog vinden. Zowel op als naast het terrein. Een dipje is niet zo abnormaal", relativeert Siani in Gazet van Antwerpen.

Trainer Laszlo Bölöni vraagt fysiek wel heel veel van zijn spelers. Mogelijk ligt daar een deel van de oorzaak. “Dat zou je de andere spelers moeten vragen, want ik ben hier nog maar twee weken. Maar in die twee weken heb ik wel gemerkt dat de trainer inderdaad de nadruk legt op het fysieke, zeker in vergelijking met jonge trainers. Adnan Custovic bijvoorbeeld liet ons bij Oostende veel meer met de bal werken. Maar goed, elke trainer heeft zijn stijl. En vooralsnog heeft Bölöni deze club toch maar mooi op plaats zes geparkeerd.”

Te graag

“Misschien wil deze club wel te graag naar Play-off 1. En te veel motivatie is nooit goed. Dat zorgt alleen maar voor druk. Antwerp is dit seizoen begonnen met de ambitie om in eerste klasse te blijven. Daardoor kon het zonder veel druk voetballen. Maar sinds een paar weken spreekt iedereen over Play-off 1. Dat is aanpassen voor de spelers.”

Overigens zal de link met Oostende wel altijd blijven. Dat komt door zijn vrouw die Oostendse is. Daardoor is ook zijn Nederlands beter en beter aan het worden. “Als je duidelijk genoeg praat, versta ik bijna alles. Zelf spreek ik de taal zeker nog niet foutloos, maar ik doe mijn best."

Poll: Denk je dat Antwerp te graag PO1 wil?

TAGS  I  Siani  I   Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024