Degryse heeft ongelofelijk slecht nieuws voor Anderlecht: "Dat voél je"

Degryse heeft ongelofelijk slecht nieuws voor Anderlecht:
Zaterdag 17 februari 2018 - 07:30   I  

RSC Anderlecht mocht speeldag 26 op gang trappen met een uitwedstrijd op STVV, maar de regerende landskampioen slaagde er niet in om drie punten te pakken. Analist Marc Degryse ziet het somber in voor paars-wit.

"Ik heb slecht nieuws voor de fans van Anderlecht", opent Degryse in Het Laatste Nieuws. "Ik geloof niet dat hiermee de bodem is bereikt. Ik schreef het eergisteren al: deze ploeg zal de komende weken nóg dieper zinken. Dat voél je gewoon."

Gebrek aan kwaliteit en leiderschap

"Er is een ontstellend gebrek aan kwaliteit en leiderschap. Anderlecht komt gewoon niét tot kansen. De supporters gaan zich meer en meer roeren, binnenkort komt de machtswissel waardoor alle aandacht weer zal afgeleid worden... - mensenlief, hoe kun je zo in het moeras zitten?"

De match op STVV begon nog goed voor Anderlecht, maar daarna zag ook Degryse zijn ex-ploeg wegzakken. "Ik vond hun eerste twintig minuten op Sint-Truiden nog best aanvaardbaar. De ideeën waren goed en Anderlecht had controle."

Bruno, een ramp

"Tot aan de rookbommetjes, zeg maar. Daarna kwam het nooit meer goed. Hein maakte enkele rare keuzes. Ik begreep niet waarom Bruno ineens de voorkeur kreeg op Morioka. Bruno verloor elk duel en was slordig in het spel - een ramp."

"Maar ook de rol van Saief achter de diepe spits is niet iets waar die zich lekker bij voelt. Het lijkt of Vanhaezebrouck absoluut wil bewijzen dat hij en niemand anders de baas is", besluit Degryse.

Poll: Zal Anderlecht nog verder wegzakken?

TAGS  I  Anderlecht  I   Degryse  I   Vanhaezebrouck  I   STVV

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024